Papierpluis in de was? Zo los je het op

Je herkent het waarschijnlijk wel: haal je je gewassen kleding uit de wasmachine, blijkt je kloffie onder de pluisjes van een meegewassen zakdoek te zitten! Met deze simpele tips is dit probleem gelukkig te verhelpen.

Geef je wasmachine een aspirientje

Het RTL Nieuws stelt in een artikel uit de lifestylerubriek dat je de pluisjes als volgt uit je kleding kunt verwijderen: gooi vier aspirines bij de was in de wasmachine en was het kledingstuk opnieuw. De nieuwssite meldt dat de tabletten niet schadelijk zijn voor je kleding en je dit trucje veilig kunt toepassen. Je kunt ook één aspirine in een emmer heet water oplossen en het kledingstuk daar een paar uur in laten weken.

Gebruik de droger

Nog een manier om de witte pluisjes uit je kleding te krijgen is door die na het wassen even in de droger te stoppen, als dat met dit kledingstuk tenminste kan. Bij sommige kledingstukken, zoals spijkerbroeken, wordt het afgeraden om de droger te gebruiken. Pas in dat geval de truc met de aspirines toe of gebruik een pluizenroller. Klop voor je je kleding in de droger stopt wel eerst even de grote witte stukjes uit de zak. De droger helpt om je kleding pluisvrij te maken, omdat die een pluizencollector heeft die bijna alle pluisjes verzameld en verwijdert. Zijn na het drogen nog niet alle pluisjes weg? Dan kun je de broek volgens de nieuwssite ook nog een keer laten centrifugeren.

Check je kleding

De beste manier om de pluisjes uit je kleding te houden blijft toch het voorkomen van die pluisjesexplosie in de wasmachine. Het van tevoren nakijken van alle zakken kost misschien iets meer tijd, maar je bespaart jezelf er nog veel meer tijd mee als je daarna geen witte stukjes van je kleding hoeft te plukken.      

 

 

 

Bron(nen):