Stelling: ‘Ik ben tevreden over mijn hoortoestel'

Audiciens bieden vaak te dure onverzekerde hoortoestellen aan, volgens de uitzending van Max Meldpunt. Mensen hadden met een goedkoper model toegekund. Goedkoop of duur - Plus is benieuwd of u tevreden bent over uw hoortoestel. Reageer op onze stelling.

Een half miljoen Nederlanders draagt een hoortoestel. Veel mensen kopen een te duur apparaat, signaleert Max Meldpunt in de uitzending van 17 januari. Twintig procent van de mensen schaft een luxe toestel aan uit de ‘buitencategorie’. Maar naar schatting heeft slechts vijf procent van de mensen dit echt nodig. Deze buitencategorie toestellen worden vaak niet vergoed. De gewone categorieën hoortoestellen worden wel grotendeels vergoed.

Hoe komt dat?

Volgens Max Meldpunt verkopen audiciens liever deze duurdere apparaten aan klanten, omdat ze hier meer aan verdienen. De prijzen van hoortoestellen zijn de laatste jaren veel gedaald, onder druk van de zorgverzekeraars. De marges op de normale vergoede hoortoestellen zijn hierdoor minder interessant voor de audicien.

Snufjes

Is een duurder apparaat ook echt beter? Volgens audioloog Niels Versfeld is de keuze van een hoortoestel inderdaad belangrijk, maar een goede instelling is nog veel belangrijker: ‘Je hebt niets aan een slecht ingesteld hoortoestel, ongeacht alle snufjes die er op zitten.’ Lees er meer over in Plus Magazine van april, met audioloog Niels Versfeld.

We betalen gemiddeld dus teveel voor onze hoortoestellen. Maar zijn we ook tevreden met al die apparaten, die steeds geavanceerder worden? Reageer op de stelling:

Wat is uw ervaring? Reageer:

Reactie toevoegen

37 Comments

Door J. van Berkel (niet gecontroleerd) op vr, 3-4-2020 - 20:12

Ik ben niet tevreden over mijn boortoestel mede door verkeerde voorlichting jammer.
Maar dat ligt aan de medewerkster van Beter Horen.

Door F.H. Buschman (niet gecontroleerd) op vr, 3-4-2020 - 19:03

Teveel last van nagalm als je hem harder zet,ook de wind onderdrukking werk maar af en toe.In een groep is het een ramp

Door Ton Lienden (niet gecontroleerd) op ma, 3-2-2020 - 19:01

Ik hoor wel, maar versta weinig als er veel omgevingsgeluid is, of als er weinig gearticuleerd en snel wordt gesproken. Ik heb vaak de indruk dat ik net zo veel zonder als met mijn hoortoestel hoor.

Door Pierre Rietjens (niet gecontroleerd) op wo, 29-1-2020 - 13:52

"Ik hoor alles maar ik versta niets (veel te weinig) als er omgevingsgeluid is. Zonder geluiden van de omgeving versta ik TV en personen ook wel. Muziek, en ook stemmen worden met hoortoestel wel beter maar met apparatuur (aangesloten aan de Lichtuitgang van de TV + de ontvanger omgehangen) van Phonak_ in combinatie met hoorapparaat van Oticon Nera, veel beter. Zou haast zeggen , zoals muziek bedoeld is.

Door J.R. van Oostrum (niet gecontroleerd) op zo, 26-1-2020 - 16:27

Ik vind het bespottelijk dat een Siemens-gehoorapparaat na 7 jaar niet meer te repareren is omdat er stomweg geen onderdelen meer voor zijn. Na de garantietijd van 5 jaar word je eigenlijk geacht een nieuw toestel te kopen. Geldklopperij! Net als bij wat oudere tablets die 'volgelopen' zijn door updates. Moest verboden worden. We willen toch af van de wegwerpmaatschappij!

Door Peter Westerlaken (niet gecontroleerd) op za, 25-1-2020 - 23:18

Een duur hoortoestel kan goedkoper op termijn zijn doordat de accu oplaadbaar is en een garantie heeft van 5 jaar, zoals de phonak marvel met de geweldige service van Schoonenberg.

Door margrietbloklan... (niet gecontroleerd) op za, 25-1-2020 - 15:42

Ik heb van twee bedrijven een hoortoestel uitgeprobeerd bij de een moest ik €1500 betalen en bij de andere kreeg ik door een actie twee luxe fijne apparaten gratis. En de service bij Specsavers Venlo is geweldig.

Door Coby Roos (niet gecontroleerd) op za, 25-1-2020 - 13:24

Mijn gehoorapparaten heb ik gekocht bij Beter Horen en ik ben goed geholpen. Ze bieden goede zorg en service. Ik heb erge tinnitus en daar zijn volgens de KNO-artsen inmiddels ook goede gehoorapparaten voor.
Ik heb geen dure toestellen, dus niet iedere klant wordt benadeeld door te dure gehoorapparaten.

Door Renee Ypma (niet gecontroleerd) op za, 25-1-2020 - 13:21

Ik ben tevreden over mijn hoortoestel, maar ook weer niet omdat mijn gehoorverlies (68-80 decibel) nog steeds lastig op te vangen is in de praktijk.
Maar in tegenstelling tot mijn eerdere hoortoestel uit de gewone categorie heb ik er nu een uit de buiten categorie , die veel beter is dan mijn vorige ( specsavers).
Dus op zich bevalt die zeker wel.... maar in denk dat ik het niet beter krijg dan dit. Het blijft behelpen

Door kees van Kemenade (niet gecontroleerd) op vr, 24-1-2020 - 19:02

Het blijft een hulp middel. Verwacht geen wonderen. OP feestjes en in de kroeg heb je er niets aan.