Stelling: ‘Ik ben tevreden over mijn hoortoestel'

Audiciens bieden vaak te dure onverzekerde hoortoestellen aan, volgens de uitzending van Max Meldpunt. Mensen hadden met een goedkoper model toegekund. Goedkoop of duur - Plus is benieuwd of u tevreden bent over uw hoortoestel. Reageer op onze stelling.

Een half miljoen Nederlanders draagt een hoortoestel. Veel mensen kopen een te duur apparaat, signaleert Max Meldpunt in de uitzending van 17 januari. Twintig procent van de mensen schaft een luxe toestel aan uit de ‘buitencategorie’. Maar naar schatting heeft slechts vijf procent van de mensen dit echt nodig. Deze buitencategorie toestellen worden vaak niet vergoed. De gewone categorieën hoortoestellen worden wel grotendeels vergoed.

Hoe komt dat?

Volgens Max Meldpunt verkopen audiciens liever deze duurdere apparaten aan klanten, omdat ze hier meer aan verdienen. De prijzen van hoortoestellen zijn de laatste jaren veel gedaald, onder druk van de zorgverzekeraars. De marges op de normale vergoede hoortoestellen zijn hierdoor minder interessant voor de audicien.

Snufjes

Is een duurder apparaat ook echt beter? Volgens audioloog Niels Versfeld is de keuze van een hoortoestel inderdaad belangrijk, maar een goede instelling is nog veel belangrijker: ‘Je hebt niets aan een slecht ingesteld hoortoestel, ongeacht alle snufjes die er op zitten.’ Lees er meer over in Plus Magazine van april, met audioloog Niels Versfeld.

We betalen gemiddeld dus teveel voor onze hoortoestellen. Maar zijn we ook tevreden met al die apparaten, die steeds geavanceerder worden? Reageer op de stelling:

Wat is uw ervaring? Reageer:

Reactie toevoegen

47 Comments

Door J. Jonkman (niet gecontroleerd) op di, 10-8-2021 - 19:13

Ik heb hoortoestellen aangeschaft die niet onder de zorgverzekering vallen. Ze zijn een verslechtering ten opzichte van mijn oude toestellen. Er zit bovendien een fluit in die er niet uit te krijgen is. Ben zeer ontevreden en draag mijn oude toestel.

Door Antonia Zuidland (niet gecontroleerd) op za, 5-9-2020 - 11:01

Heb mijn tweede set gehoor-apparaten in 3jaar tijd. Ik verlies heel gemakkelijk deze dingen,heb kleine oren en omdat ik ook nog een bril draag en nu af en toe een mondkapje schuif je gemakkelijk dat apparaatje van je oor!!
Wil heel graag alleen een oorknopje, maar moet nog 2 jaar doormodderen, door veel last van artrose in handen, bijna niet mogelijk om deze kleine apparaatjes in te doen! Het is echt een een onmogelijke klus!!!

Door Jan Bosch (niet gecontroleerd) op vr, 4-9-2020 - 15:35

mijn twee gehoorapparaten hebben de nijging om zowel in als buiten mijn oren te gaan genereren {fluiten}. De audicien zegt dat komt door de instelling die erg hoog is.
Ik zeg als er een filterfunctie voor de frequentie waarop het apparaat gaar genereren {fluiten} is het probleem over. Het probleem is dat ikzelf geen absoluut gehoor heb en niet kan zeggen op welke frequentie dat filter moet werken. Ookmijn audicien heeft geen absoluut gehoor en kan slechts "frequentieblokken' er uit gooien!
.

Door Roy de Weger (niet gecontroleerd) op di, 1-9-2020 - 19:25

Dit is mijn 2e setje hoortoestellen en heb categorie 5 en ervaar dat deze in het begin goed tot redelijk goed werken maar op de langere duur (3,4 weken) het geluid ontvangst afvlakt en dof gaat klinken. Word dan wel gezegd dat ze na enige instellingen en een jaar verder je gehoor dan maar weer moet laten testen bij de KNO arts. Dus naar mijn idee is er dus, groot tekort aan goede kennis bij audiciens.

Door geriereyns@gmail.com (niet gecontroleerd) op ma, 31-8-2020 - 15:33

Ik draag nu 6 jaar een siemens toestel dat idioot veel geld gekost heeft. Maar wat ben ik er blij mee. 6 jaar geleden kon ik de bomen weer horen ruisen.De tranen sprongen mij in de ogen. Hoe lang was dat dus geleden?Mijn apparaat heb ik niet bij een keten gekocht. Als er iets aan mankeert ga ik terug naar de zaak, en alles wordt meteen weer opgelost. Lang leve het gehoor apparaat!

Door Wilma (niet gecontroleerd) op ma, 31-8-2020 - 01:53

Ik had via Schoonenberg gehoorapparaten, Ik heb ze ingeruild en ben naar oorwerk gegaan. Veel beter, mensen die ik normaal niet kon verstaan praten heel luid, allemaal geluiden die ik normaal niet hoorde. Er ging een wereld voor mij open

Door Hinzler, H.I.R. (niet gecontroleerd) op zo, 30-8-2020 - 12:05

Ze vielen steeds uit mijn oor. Uiteindelijk ben ik ze kwijtgeraakt in de trein. Nu heb ik niets meer.

Door Henk Meeuse (niet gecontroleerd) op za, 29-8-2020 - 09:54

Ik ben tevreden over mijn hoortoestellen en over mijn audiciën.

Door Henk Meeuse (niet gecontroleerd) op za, 29-8-2020 - 09:54

Ik ben tevreden over mijn hoortoestellen en over mijn audiciën.

Door Daan Mali (niet gecontroleerd) op wo, 26-8-2020 - 18:45

Ik draag nu een kleine 17 jaar gehoorapparaatjes (Ik ben 52) en ik schaam me er niet voor en ben er echt heel blij mee. Ik noem ze altijd mijn mp3 spelertjes. Ze vallen niet op en als mensen het niet weten en ze zien ze dan is het altijd; Ik wist niet dat jij gehoorapparaatjes droeg. En dan zeg ik; Ja stoer hè? Dan zijn ze meteen stil. Er is namelijk niks mis mee om ze te dragen!