Wie weet raad: Gaat onze kattenoppas te ver?

Katten
Getty Images

Mijn man en ik maken, sinds hij met pensioen is, af en toe een stedentrip. We hebben een aardige buurvrouw die dan voor onze kat zorgt en de krant uit de bus haalt. De laatste keer was de krant duidelijk door haar gelezen en had zij ook twee tijdschriften uit het plastic gehaald. Dat zit mij niet lekker. Wat zou u doen?

Geen gevecht van maken

Wees blij dat u iemand heeft die voor uw katten wil zorgen als u even weg bent! Ik heb zelf ook twee katten en een goede oppas is heel belangrijk. Dat heb ik ondervonden tijdens een ziekenhuisopname. Mijn oplossing: geef haar als dank voor het vele oppas- sen een abonnement op de bibliotheek. Dan kan zij alles lezen wat zij maar wil. Maak er in ieder geval geen gevecht van, want dan moet u op zoek naar een andere oppas.

Olga Kozijn (76), Brielle

Een aardig bedankje

Ik zou zeggen dat ik het gemerkt heb en vriendelijk aanbieden om, als ze dat leuk vindt, de krant en bladen voortaan aan haar zal doorgeven. Wie weet hoe blij ze ermee is. Het laten lezen van de krant en een paar bladen lijkt me een heel aardig bedankje voor het verzorgen van uw katten! 

Cisca ten Kate (60), Maassluis

Ongepast

Een vaste, trouwe oppas is heel wat waard. Echter, een tijdschrift uit de verpakking halen vind ik ongepast. Kunt u inschatten of het daarbij bleef? Mijn voormalige vriend had veel dieren en fruitbomen. Wanneer hij een verre reis maakte, was er altijd dezelfde oude vriendin die de dieren verzorgde. Op een keer had zij keurig een briefje neergelegd: “Ik heb zes perziken meegenomen, ze waren heerlijk”. Hij vond het schandalig en dacht dat het er zeker honderd waren. Zo wantrouwend zult u waarschijnlijk niet zijn, maar ik zou er toch met uw oppas over praten. 

Anny van Gend (74), Boxmeer

Doet zij u tekort?

Uw kattenoppas beleeft kennelijk plezier aan het (mee)lezen van uw krant en tijdschriften. Daarmee doet zij u toch niet tekort? Zelf deel ik mijn auto met een buurman, hij mag hem altijd gebruiken. Het enige wat ik als tegenprestatie vraag, is dat hij mijn vrouw en mij af en toe naar familiefeestjes rijdt. Het uitlenen kost mij niets extra’s. Een lege benzinetank vul ik alleen als ik ergens heen moet. Ik zou zeggen: wees blij dat u elkaar een plezier kunt doen. 

Joep Nicolaije (71), Enschede 

Voor wat hoort wat

Wij hadden tot drie jaar terug ook een kat. Onze buurvrouw paste daar op, deed de post en verzorgde de plantjes. Daar waren wij heel blij mee. Zij nam de krant mee naar huis. Voor wat, hoort wat! Ik zou dus de eerstvolgende keer tegen uw oppas zeggen: “Lees gerust onze krant en bladen, en als je ze in het vervolg ook wilt lezen als we thuis zijn, doe ik ze bij je in de bus zodra wij ze uit hebben”. U kunt tenslotte geregeld op pad gaan, omdat zij zo aardig is om op te passen.

Corrie Vonk (67), Maarssen

Auteur