Hoe houd je je witte sneakers wit?

Getty Images

Witte sneakers zijn leuk, maar het onderhoud is lastig. Een witte sneaker is altijd handig om in de kast te hebben, en daarom hebben wij een paar tips om ze deze zomer lekker fris te houden.

Spray de sneakers als eerste in met een vuil- en waterafstotend middel om ze goed te beschermen tegen viezigheid. Zo’n spray is vaak te verkrijgen bij schoenenwinkels en drogisten. Daarnaast moet je de sneakers zoveel mogelijk uit de zon proberen te houden. De zon zorgt voor verkleuring, waardoor ze sneller geel worden. Berg ze daarom goed op, op een donkere schaduwachtige plek.

Witte suède sneakers
Witte suède sneakers kun je alleen schoonmaken met een suèdeborstel, omdat dit materiaal niet goed tegen vocht kan. Dit borsteltje heeft rubberen haartjes en is ook verkrijgbaar bij de schoenenwinkel. Vaak heeft zo’n borsteltje ook een achterkant om de neus mee op te poetsen.

Witte stoffen sneakers
Stoffen sneakers kun je goed schoonmaken met af(was)middel, shampoo en water. Dit werkt het beste als je er een tandenborstel of zachte doek bij gebruikt. Een wit wondersponsje van de drogist doet ook al wonderen.

Baking soda en azijn zijn ook middelen die je kunnen helpen bij vieze vlekken op de schoen. Doe een klein beetje op een tandenborstel of zachte doek en ze zijn weer als nieuw. Tandpasta op de vlek wrijven en er na tien minuten af wassen is ook een goede manier. Herhaal dit meerde malen en de vlek is eruit.

Witte zolen
Je zolen worden weer gloed nieuw door bleek te verdunnen met water en met een wattenstaafje aan te brengen op de zool. Een soortgelijk product die ook prima werkt is aceton.  

 

Auteur 
  • Anne-Lin de Veer