PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Actief op de Kaapverdische eilanden

Naar Kaapverdië gaat u vanwege de Caribische sfeer, de tropisch witte stranden en de gastvrije bevolking. De cultuur op de eilanden is een mooie mix van Portugese, Afrikaanse en Braziliaanse invloeden, die u terugvindt in de muziek, de keuken, de gekleurde huizen en het levensritme. Daarnaast is Kaapverdië een van de meest zonzekere vakantiebestemmingen met in de winter een gemiddelde temperatuur van 25°C. Kaapverdië wacht erop ontdekt te worden.

De kusten van Sal bieden actief vertier en mogelijkheden. U kunt er ook heel goed zeezeilen, vissen, surfen, snorkelen en duiken. Op verschillende plekken rond het eiland liggen beschermde natuurgebieden met prachtige koraalriffen, zoals Baía da Murdeira aan de oostkust. Informeer voordat u gaat snorkelen bij de locals, want op sommige plaatsen kan een sterke stroming staan.

Dolfijnen en schildpadden kijken

Een mooie manier om de flora en fauna van de zee te ontdekken is door een tochtje te boeken op de Neptunus, een glasbodemboot die een onbeperkt zicht geeft op de kleurrijke wereld onder water. In het juiste seizoen heeft u een grote kans dat u onderweg walvissen en dolfijnen tegenkomt.

Voor wie het graag wat rustiger aan doet, liggen achter de mooie stranden van Sal zandduingebieden waar u bijzondere wandelingen kunt maken. Met wat geluk komt u daar zeeschildpadden tegen, die hun eieren in het zand leggen.

Heilzaam zoutbad

Het binnenland van Sal is ruig en droog, bij uitstek geschikt om met een quad de woestijn te verkennen. Die voert u naar uithoeken die u anders moeilijk kunt bereiken – en het levert een bijna buitenaardse ervaring op. Zeker als u uw tocht onderbreekt voor een heilzaam bad in de oude zoutpannen van Pedra de Lume, een lage vulkaankrater aan de oostkust waar ooit zout werd gewonnen. Als u na terugkeer het stof van u af hebt gewassen eindigt u de dag heerlijk ongedwongen, of zoals de Kaapverdianen zeggen ‘morabeza’ in het oude centrum van Santa Maria, een heel gezellig dorp met veel livemuziek in de barretjes, swingende locals en een bijna Braziliaanse sfeer.

Wildlife

Op Boa Vista is de kans dat je de grote zeeschildpadden ziet nog groter dan op Sal. Hier komen ze in groten getale voor. Een ander mooi natuurfenomeen van Boa Vista zijn de bultrugwalvissen die tussen december en april voor de kust paren. Ze zijn onder andere te zien in de baai van Sal Rei. Een boottochtje naar de walvissen is een must als je op Boa Vista bent. Net als een bezoek aan het spectaculaire duingebied Dunas de Chaves en Costa de Boa Esperança aan de ruige noordkust. Boa Vista betekent niet voor niets: mooi uitzicht…

Surft u het aan?

Misschien ziet u surfen en kitesurfen als iets voor de jongere generatie. Als u het niet (meer) zelf wilt proberen, dan levert het altijd nog een leuk schouwspel op. De stevige noordoostelijke passaatwind die gestaag waait en de indrukwekkende golven in de oceaan maken van Sal een paradijs voor wind- en kitesurfers. Sommige beweren zelfs dat dit de beste spot op aarde is. Niet zo gek dus dat hier het PWA wereldkampioenschap windsurfen wordt gehouden.

Voor alle niveaus zijn er langs de zuidkust van Sal ideale winden kitesurfplekken te vinden. Een heel populaire is Praia de António Sousa, aan de oostkant van Santa Maria – ook geschikt voor beginnelingen. Het walhalla voor kitesurfers is zonder enige twijfel Serra Negra aan de zuidoostkust van het eiland, niet voor niets ook wel Kite Beach genoemd. Overal langs de zuidkust zijn verhuurbedrijven en scholen gevestigd waar u materiaal kunt huren en les kunt nemen.

Ook Boa Vista heeft fantastische spots voor wind- en kitesurfen en alle mogelijkheden voor watersport. Een geliefde windsurfplek is Estoril Bay, ook vanwege het ondiepe water.

Excursies op Sal

  • Rondrit per quad of buggy. Hele eiland rond, van de fraaie stranden in het zuiden door de woestijn naar de zoutpannen, hoofdstad Espargos en Buracona met het blauwste meer (‘Olho Azul’ of ‘Blue Eye’) op aarde.
  • Eilandtour per bus met bezoek aan het authentieke dorpje Palmeira, hoofdstad Espargos, Blue Eye en een echte fata morgana!
  • Tochten met een luxe catamaran langs de kust (genieten en ontspanning) of met een vissersboot voor actief zeevissen.
  • Dagtrip naar naburige eilanden zoals Boa Vista.
  • Santa Maria – Out and About!
    Ontdek de cultuur en historie van Santa Maria. Tijdens deze excursie krijg je alle ins & outs van dit leuke badplaatsje en bezoek je onder andere de oude haven in Porto Antigo, Noz Kasa (een project met betrekking tot kinderen van Kaapverdië), de beroemde pier en ga je ook de lokale likeur “Grogue” proeven.

Excursies op Boa Vista

  • Eilandtour met quad of 4-wheeldrive door de duinen en langs oasen.
  • Bezoek aan het dromerige Sal Rei, ooit hoofdstad van de zoutindustrie.
  • Snorkelen bij het koraal in Gatas Bay (noordkust) en walvissen spotten.

Reactie toevoegen

7 Comments

Door Ine Kerkhoven (niet gecontroleerd) op za, 28-3-2015 - 16:50

Wij dachten te overwinteren in Cabo Verde,maar dat is verschrikkelijk tegen gevallen,niet wat de mensen betreft maar de plaats, het was in Ponto do Sol op San Antao, men zegt het groenste eiland van de archipel. Daar een appartement gevonden genaamd Casalaranja in boven genoemd plaatsje. De foto's op het internet gaven de hemel op aarde weer. "Groen, rust en een mooi wandel gebied, je had eerst 10 minuten nodig om tussen het vuil door op de verharde weg te komen, nog telefonische contact gehad met de Nederlandse eigenaar Mevr.Patricia Peters die in Maleisia woont ze heet ook wel Jozefina. Vlak voor vertrek nog het een en ander telefonisch door gesproken en vol goede moed vertrokken.
Het is de grootste desillusie geworden die je niet van te voren had kunnen bedenken. We hebben drie maanden op een vuilnisbelt geleefd en in een bouwput met ratelende betonmolens en als klap op de vuurpijl dag en nacht blaffende honden zodat je niet aan je nachtrust toe komt. Wij hebben ons beklag gedaan binnen 2 dagen, we hadden een bankstel waar we toen we nog thuis al tegen haar gezegd hebben dat is niet geschikt om daar drie maanden op te wonen er, werden 2 visstoeltjes bij gezet maar dat was niet de oplossing, het bed bleek achteraf net zo slecht te zijn alle metalen veren voelde je, ze heeft een keer gereageerd en het advies was, regel het maar met jullie verzekering. Daarna hult de dame zich in stilzwijgen, zij heeft het geld binnen. De foto's op internet zijn zo genomen dat je van al die ellende en onaf gebouwde huizen niets ziet (ruine voor het raam)maar hier langs kun je wel de oceaan zien. Dus geen groen en rust en wat het wandelen betreft, eerst met een busje (collectivo) naar een gebied rijden waar wel natuur aanwezig is, in valleien is het goed toeven, bananen en suikerriet plantages. Het is wel altijd klimmen of dalen en voor wat oudere mensen niet altijd geschikt. Het is een goed wandeleiland voor jongere mensen die met een gids de bergen in gaan. Achteraf horen we dat Ponto do Sol wel het slechtste dorp is op het eiland, geen sfeer mistroostig en geen groen op het gemeenteplein na. Het dorp ligt op de noordkant van het eiland wat veel bewolking geeft en altijd een frisse noorden wind de temp. is toch wel zo'n 22 graden.
Wij zijn 73 en 74 jaar en het is niets om te overwinteren, je normale levens behoefte die je toch nodig hebt is minimaal bv.groente is er maar alleen in de vorm van sla dat is de enige bladgroente en verder kool en diverse soorten bonen, vlees is eigenlijk niet aan te komen of je moet op een marktje een stuk van een kapot gehakte geit willen kopen maar ik zelf liep daar met een grote bocht omheen. Vis is er wel die koop je zo uit de Oceaan en vissers maken ze ook nog voor je schoon en dat is wel apart en smaakt goed. Ribeira Granda is een leuke plaats met veel reuring en gingen daar vaak naar toe met de collectivo we hebben het ook een keer lopend gedaan. Van daar kun je verschillende keuzes maken het binnenland een stuk met een collectivo en dan wandelend weer terug en als je dat te ver vindt houdt je gewoon weer een collectivo aan, ze kosten niet veel maar wel van de tevoren een prijs afspreken. Dit eiland is goed voor een week vakantie en het dorp Ponto do Sol is goed voor een dag en dan snel wegwezen, het haventje waar de vissers binnen komen is het enige leuke van dit desolate dorp. Lege winkelpanden met ingegooide ramen heel veel onaf gebouwde huizen en veel vuil. De wind zorgt dat er veel vuil de Oceaan in waait en dan lijken de straten weer schoon er is een punt naast een varkensmesterij waar een stroom van vuil en overwegend plastic zo de helling afglijd de Oceaan in.
Kort en goed wij komen er nooit meer. Wij voelen ons zo bedonderd door deze "mevrouw". Hoe dit te voorkomen, ik weet het niet we hebben vanaf vorig jaar maart alles over dit eiland uit gemolken en gegoogled en nog kan iets zo tegen vallen doordat je gewoon de verkeerde persoon tegen het lijf loopt die niet eerlijk is.
Wij hebben tientallen foto's van de werkelijkheid, als er iemand is die hier over informatie wil hebben, hoor ik het graag.

Door jeannette (niet gecontroleerd) op wo, 19-11-2014 - 13:21

Wij hebben een hotel genomen in het stadje Sal Rei op Boa Vista en konden daardoor elke avond genieten van een ander goed restaurant die het stadje biedt. Ook kun je lekker rondlopen en het dagelijkse leven observeren. Wij zaten in hotel Ca Nicola via Arke maar leuker nog lijkt mij het piepkleine hotelletje Migrante midden het stadje: http://www.migrante-guesthouse.com/

Door Willy (niet gecontroleerd) op wo, 19-11-2014 - 12:39

Afgelopen voorjaar zijn onze dochter en ik een week in een resort op Boa Vista geweest. Weer, temperatuur, accommodatie, verzorging, eten, het was allemaal erg goed. Heel vriendelijk personeel en alles prima schoon. Ook twee mooie excursies gedaan. I.v.m. de slechte wegen hebben wij zelf geen auto gehuurd (veel zandwegen met hoge zandduinen). Het is een veilig eiland te noemen. Het advies was om 's-avonds niet buiten het resort te gaan, omdat er dit voorjaar voor het eerst een echtpaar in het donker op het strand 5km. verderop was overvallen. (Helaas zijn op alle vakantiebestemmingen ook slechteriken te vinden). Maar wij hebben ons daar nooit onveilig gevoeld. Er zijn geen restaurantjes en winkeltjes buiten het resort. Wel verkoopt de lokale bevolking hier en daar op kleden handgemaakte spullen.
Zij die voor zon, warmte, rust en een natuur excursie komen, vinden dat op Boa Vista. Een eiland waar van massa toerisme (nog) geen sprake is.

Door jeannette (niet gecontroleerd) op di, 18-11-2014 - 18:44

ik ben net een week naar boa Vista geweest en mi in het stukje hierboven de prachtige excursies die je kunt doen naar het noorden en het zuiden of het wwilde oosten toer naar verlaten stranden en vuurtoren, oases, dorpjes enz. Voor mij het hoogtepunt van ons verblijf. En het is een veilige bestemming!

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 18-11-2014 - 16:57

Op de site van de Rijksoverheid is te lezen dat het absoluut geen veilig land is om te reizen!!!