5 boekentips Italiaanse feelgood

Nu we de komende dagen richting mediterrane temperaturen gaan, is er niets heerlijker dan weg te dromen met een lekker boek dat je bijvoorbeeld in Italiaanse sferen onderdompelt. Zoals een van deze boeken die recent verschenen zijn.

1. De Italiaanse droom

Niamh laat het regenachtige Ierland, inclusief haar verraderlijke ex, achter zich en gooit het roer radicaal om. Ze begint een wijnbar op de meest pittoreske plek van Italië. Maar dan komt ze in zwaar weer. Van de Britse schrijfster Catherine Mangan. Uitg. HarperCollins Holland, €17,99.

2. De stof in haar handen

Eeen jonge vrouw strijdt op Sardinië begin 20ste eeuw voor haar onafhankelijkheid en voor haar dromen, in een wereld die gedomineerd wordt door mannen. Van de Italiaanse schrijfster Bianca Pitzorno. Uitg. Signatuur, €21,99.

3. Het geheim van Belmonte

Wanneer haar grootmoeder Franca onverwacht sterft, erft de jonge landschapsarchitecte Simona een huis in de Italiaanse Marken waarvan ze het bestaan niet kende. Familiesaga van de Duitse schrijfster Antonia Riepp met als setting het betoverende Belmonte Calabro. Uitg. The House of Books, €21,99.

4. Dansen op de Paizza Navona

Roman van de Engelse schrijfster Kate Eberlen over liefde in de Eeuwige Stad Rome. Letty en Alf komen uit heel verschillende werelden en delen een gemeenschappelijke liefde: dans. Maar ze hebben nog steeds hun geheimen. Van wie of wat lopen ze weg? Uitg. Luitingh-Sijthoff, €20,99.

5. Dromen van Italië

Het pittoreske bergstadje Montenello verkoopt enkele historische huizen voor slechts 1 euro per stuk. Gino en Edward, Mimi, en Elise durven het aan. Maar lukt het hen om hun Italiaanse droom waar te maken? Roman van de Italiaanse schrijfster Nicky Pellegrino. Uitg. de Fontein, €20.