Cultuurtip: Bloemenpracht

Het Anton Pieck Museum in Hattem stelt van 12 mei tot en met 31 oktober de kleurrijke werken tentoon van botanisch kunstenaar en illustrator Janneke Brinkman-Salentijn. Met de tentoonstelling ‘Pluk het seizoen! De vier jaargetijden in bloei’ wil zij bezoekers laten genieten van wat de vier seizoen te bieden hebben.

Liefde voor de natuur

Janneke Brinkman-Salentijn (71) is een van de bekendste illustratoren van Nederland. Al meer dan 25 jaar schildert zij vol passie de uitbundige kleuren- en vormenpracht van bloemen en planten. Haar werk siert de meest uiteenlopende producten, zoals kalenders, wenskaarten, serviezen, mokken en beddengoed. Jarenlang schreef ze columns en illustreerde ze voor weekblad Margriet. Momenteel heeft ze een maandelijkse column in Max Magazine.

De liefde voor de natuur is de grote drijfveer van Janneke Brinkman-Salentijn. Wat dat betreft is ze helemaal op haar plaats in het Anton Pieck Museum. De Nederlandse kunstschilder en graficus Anton Pieck zei namelijk ooit: “Dat het gras groeit vind je normaal, maar op zichzelf is dat een wonder”.

Klik hier voor de informatie over de openingstijden en toegangsprijzen:

Online schildercursus

Zin om zelf planten en bloemen te tekenen? Sinds begin van dit jaar geeft Janneke een gratis online schildercursus op haar YouTube-kanaal. In korte filmpjes deelt ze haar geheimen van het botanisch tekenen: werkplek, materialen, compositie, schilderen etc. Dit is de eerste les: