Cultuurtip: Foto-expositie in de natuur

In musea is het soms moeilijk om anderhalve meter afstand te houden, maar in de natuur is dat een stuk makkelijker. Goed nieuws: in Het Nationale Park De Hoge Veluwe kun je een mooie wandeling maken langs 35 foto’s met gedichten.

Boomschorsen

De expositie ‘Bomen in Beeldspraak’ is een samenwerkingsproject van fotograaf Mark Kohn en de dichters Myrte Leffring en Vicky Francken. Gefascineerd door de gedachte dat planten, net als wij, met elkaar kunnen communiceren, begon Mark Kohn in 2017 met het fotograferen van boomschorsen in close-up, met alle groeven, noesten, knotten en opvallende kleurschakeringen. “Bomen hebben geen gezicht. Maar wel iets heel eigens. Dat ontdek je als je ze goed gaat bekijken”, zei Kohn in dagblad Trouw.

Gedichten

De foto’s hangen in houten frames, verspreid in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, vergezeld van gedichten van beide dichters. Door een QR-code met je mobiel te scannen kun je ze de dichters horen voordragen. De fototentoonstelling is tot 18 september te zien, op de wandelroute achter het Museonder in het centrum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Voor openingstijden en coronamaatregelen kijk op www.hogeveluwe.nl.

Voor meer achtergrondinformatie over het project kijk op deze website.