5 tips voor medicijn-herinneringsapps

Als je vaak medicijnen gebruikt, kan je wel eens in de war raken of wat vergeten. Welke moet ik ook alweer innemen en wanneer? Er zijn een heleboel handige apps die je kunnen helpen om het overzicht te bewaren.

De beste medicijn-herinneringsapps

In de App Store en in de Google Playstore staan tientallen apps die onder andere helpen bij het herinneren wanneer je je medicatie in moet nemen. Wij zetten de handigste op een rijtje. 

MedApp Medicijnwekker

Met MedApp Medicijnwekker kan je medicijnwekkers instellen, bijsluiters bekijken, innameroosters raadplegen en medicijn- en prijsinformatie vinden. De app houdt je voorraad bij zodat je een seintje krijgt wanneer de medicijnen bijna op zijn. Ook kan de eigen apotheek ingesteld worden waardoor je herhaalrecepten via de app kan bestellen. 

Download de app in de App Store en de Google Playstore

Pill Buddy

De app Pill Buddy werkt samen met een pillendoosje. In de gekleurde vakken van dit doosje berg je jouw medicijnen op. Je voert je medicijnen op kleur in in de app en geeft aan hoe laat ze ingenomen moeten worden. Op die manier krijg je een melding zodra het tijd is om de medicatie in te nemen. Ook houdt de app je voorraad bij en het vertelt wanneer je moet bijbestellen. Bij Pill Buddy kan je anderen toegang geven tot de app, bijvoorbeeld de mantelzorger.

Download de app in de App Store (alleen voor Apple).

Medisafe

In de app Medisafe kun je bijhouden welke medicijnen je gebruikt. Je voert de hoeveelheid in die je nodig hebt en hoe vaak je ze moet innemen. De app herinnert je er dan aan wanneer het tijd is om je pillen te nemen. Ook kun je een vriend of familielid uitnodigen via de app, die een melding krijgt als je een keer een dosis vergeet. 

Download de app in de App Store en de Google Playstore

MyTherapy Medicijnherinnering

De app van MyTherapy geeft een herinnering wanneer je medicatie in moet nemen en als de medicatie bijna op is. Verder houdt de app belangrijke lichaamsmetingen bij, zoals bloeddruk en gewicht. Ook bij deze app kan je verbinden met vrienden en familie, die mee kunnen kijken en je waar nodig kunnen helpen met het medicatieschema. 

Download de app in de App Store en de Google Playstore

GGZ MedAlert

Naast herinneringen wanneer het tijd is om je medicijnen in te nemen, helpt MedAlert ook de medicijnvoorraad bij te houden. Handig aan deze app is dat je bij elke melding de mogelijkheid krijgt om aan te geven hoe jij je op dat moment voelt. Daarbij kan je een korte notitie toevoegen, zodat je dat bijvoorbeeld later met de arts kan bespreken. 

Download de app in de App Store en de Google Playstore

Bovenstaande apps zijn gratis te downloaden.

Doe eerst de app-check

Voordat je een zorg-app gaat downloaden is het belangrijk om te checken of de app die je wil gaan gebruiken wel betrouwbaar is. Daarom is het altijd handig om uit te zoeken wie de aanbieder van de app is. Een apotheek of andere medische instelling is logisch en vaak de veiligste optie. Het is ook niet onverstandig om de beoordelingen van andere gebruikers te lezen, zo kan je direct zien wat de plus- en minpunten van de app zijn. 

Vilans heeft een complete app-check met alle stappen die je bij langs moet gaan bij het downloaden van een zorg-app.

Bron: Vilans