De voordelen van een inloopdouche

Inloopdouche
Getty Images

Misschien denkt u na over het vervangen van uw bad of douche voor een inloopdouche. Twijfelt u nog? We zetten een aantal voordelen op een rijtje. 

Veilige instap

Het in en uit de douche of het bad stappen kan op den duur lastig worden, als u minder goed ter been bent of last krijgt van bepaalde klachten. Bij een inloopdouche wordt uw bad of douchebak verwijderd (tenzij u dit niet wil, dan kan de douchebak behouden of verlaagd worden). Het woord zegt het eigenlijk al: u loopt zo vanaf uw badkamervloer de douche in, zonder of met een minimale instap. De inloopdouche is vaak de eerste stap naar een toekomstbestendige badkamer.

Aan te passen aan iedere ruimte

Hoe groot of klein uw badkamer ook is, met een inloopdouche hoeft u geen rekening te houden met de grootte van een douchebak of andere ruimtelijke aanpassingen. U kunt de douche zo groot (of klein) maken als u zelf wilt. De afmetingen zijn altijd aan te passen aan de ruimte. Er zijn verschillende soorten inloopdouches, zoals open cabines zonder deur, cabines met een (glazen) klap- of schuifdeur of cabines met een douchegordijn.

Eigen design

Naast de aanpassingen aan de ruimte, kunt u de douche ook aanpassen naar uw smaak. Inloopdouches hebben vaak een moderne uitstraling. De cabine kan helemaal geïntegreerd worden in het design van uw badkamer. Net als in een gewone douche kunt u hier ook gebruik maken van hulpmiddelen als een douchestoel of handvatten. U kunt daarnaast kiezen voor wat ruwere antisliptegels of een antislipmat, waardoor de vloer van uw douche een stuk minder glad wordt.

Makkelijk schoon te houden

Niet onbelangrijk: bij een inloopdouche heeft u te maken met minder hoeken en voegen. De oppervlaktes zijn groter en daardoor makkelijker schoon te houden. 

Waar moet u op letten? 

Als u kiest voor een inloopdouche, is het verstandig om ook te kijken naar de hoeveelheid vocht en warmte de douche verspreid. Doucht u graag in een cabine die wat langer warm blijft? Kies dan voor een inloopdouche met deur of douchegordijn in plaats van een open cabine. Zorg er daarnaast voor in uw design dat het water niet door uw hele badkamer kan lopen.

Auteur