De fietstoppers van 2021

Getty Images

Ieder jaar kiest een vakjury namens de RAI-vereniging de beste fietsen die op de markt zijn gekomen. We doen een kleine greep uit de genomineerden van dit jaar.

Gewone fiets

Batavus Dinsdag Exclusive: door de razend populaire e-bike zou je bijna vergeten dat er ook nog ‘gewone’ fietsen te koop zijn. Maar gelukkig zijn die er volop! Zoals de Dinsdag van Batavus, maar deze topper is ook heel geschikt voor maandag, woensdag en alle andere dagen van de week. De verlichting staat altijd aan voor extra veiligheid en de bagagedrager heeft een handig kliksysteem voor fietstassen. Adviesprijs: €1549.

Mountainbike

Giant XTC SLR  29 1: even genoeg van gewoon asfalt en zin om eens lekker door het bos te raggen? Dat kan heel goed met deze Giant. Dankzij hoogwaardige Shimano-onderdelen kan-ie tegen een stootje en de luchtvering zorgt voor wat extra comfort. Deze fiets heeft het lichtste alu-frame dat Giant ooit maakte. Adviesprijs: €1399.

Racefiets

Apex Sonic: een racefiets is een genot voor de sportieve fietser, maar welke fiets het best past, is precisiewerk: de juist afmetingen, banden, stuur, zadel en dan natuurlijk ook nog een kek kleurtje. Apex biedt heel veel ‘custom’ mogelijk-heden en dat betekent dat je de fiets helemaal naar je eigen hand, billen en benen kunt zetten. Tot en met een kleur die bij je past. Adviesprijs: €3299.

Speed-pedelec

Gazelle No. 1: is een gewone e-bike niet snel genoeg? Met een speed-pedelec of speed E-bike kun je het (gas)pedaal iets verder intrappen naar 45 kilometer per uur. Dan moet je natuurlijk wel een helm op. Gazelle noemt dit exemplaar hun Nummer 1 en wij snappen wel waarom, want Gazelle sleutelt al een paar jaar aan dit hypermoderne model en sleepte al meerdere designprijzen in de wacht. Vanaf maart 2021 beschikbaar. Adviesprijs: €5999.

E-bike

Stella Morena MDB FI: Stella begon ooit in een schuurtje waar Daan en Wilco ‘gewoon een goede’ e-bike in elkaar sleutelden en die vervolgens niet via de fietsenmaker, maar direct aan de fietser zelf ging verkopen. Een gouden vondst, want inmiddels is Stella een waar fietsimperium. Deze Morena is helemaal top of the line. Ontworpen in eigen huis, met een Bosch-motor, keurig weggewerkte kabels en klaar voor honderden kilometers fietsplezier. Adviesprijs: €3289.
 

Dit artikel verscheen eerder in Plus Magazine mei 2021

Auteur 
  • Erik Bogaards