E-bike van de zaak populair

Getty Images

Een op de drie Nederlanders wil wel met een e-bike van de zaak dagelijks naar het werk fietsen. Als de afstand minder dan 25 kilometer is, wil bijna de helft gaan pendelen met een gratis e-bike. Veel Nederlanders vinden een e-bike hip en praktisch voor lange afstanden. Ondanks die positieve houding is de helft van de voorstanders niet van plan zelf een e-bike te kopen vanwege de hoge prijs.

Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van verzekeraar Univé. De e-bike is de afgelopen jaren vooral populair geworden bij ouderen, maar inmiddels vinden veel Nederlanders een e-bike geschikt voor iedereen. Meer dan de helft vindt het een goede oplossing voor middelbare scholieren die dagelijks lange afstanden moeten rijden. Hoewel 40 procent van de Nederlanders met de fiets naar werk of school gaat, gebruikt slechts zeven procent een e-bike.

Diefstal
Vanwege de hoge aanschafprijs hebben veel fietsers hun e-bike verzekerd. Slechts een op de drie bezitters heeft geen verzekering afgesloten. Oudere bezitters lijken minder geneigd hun e-bike te verzekeren. Veertig procent van de 65-plussers heeft zijn e-bike niet verzekerd. De belangrijkste reden om de fiets niet te verzekerden is dat eigenaren bereid zijn het risico zelf te dragen. Andere argumenten om niet te verzekeren zijn: ‘ik zorg dat ik voorzichtig ben met mijn fiets’ en ‘er is een kleine kans dat er iets gebeurt.’

Bron: www.duurzaam-ondernemen.nl/e-bike-van-de-zaak-biedt-uitkomst-voor-woon-werkverkeer
 

Auteur 
  • Perry van Dijk