Fietsen langs romantische kastelen

Fietsen
Getty Images

Drie prachtige fietsroutes langs kastelen.

Menkemaborg 

In Noord-Groningen, kom je tijdens een route van 56 kilometer langs allerlei dorpjes en de zee. Ook kom je bij het prachtige Menkemaborg in Uithuizen. Tijdens de Dag van het kasteel komt Menkemaborg weer helemaal in 18e-eeuwse sferen, en kun je jonkvrouwen, jonkers en klassiek geklede werkers tegenkomen.

Heerlijkheid Mariënwaerdt

Deze fietsroute van 53 kilometer neemt je mee door de Betuwe. Tussen alle weilanden, boomgaarden en rivier de Linge door, maak je een stop bij Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Bij dit landgoed kun je een heerlijke wandeling maken van een uurtje, en de 10e -eeuwse romantiek in volle glorie ervaren.

Markiezenhof

Tijdens een fietsroute van 38 kilometer door natuur en dorp kom je langs het prachtige Markiezenhof in Bergen op Zoom. Dit oude kasteel dat stamt uit de 17e eeuw en is tegenwoordig een museum. Op de Dag van het kasteel is er ook een tentoonstelling die je kan bezoeken. Hier zijn allerlei geleende kunstwerken van het Rijksmuseum te bewonderen, met onder andere werken van Jan Steen en Gerard Dou!

 

 

Auteur 
  • Bram Hiemstra