Fietsroute: Bossen in het Zuidelijk Westerkwartier

Het Zuidelijk Westerkwartier is een landstreek in – niet geheel verwonderlijk – het zuidwesten van Groningen. Hier kun je twee mooie bossen vinden: Nanninga’s Bos en het Harense Bos.

Oorspronkelijk waren het naaldbossen, maar tegenwoordig wordt het gebied zo beheerd dat er een overgang plaatsvindt naar natuurbossen met een grote diversiteit aan planten en dieren.

Profiteer van exclusieve Stella Zomerkorting

Met de zomer in uw bol heeft u vast nóg meer zin om op pad te gaan. Profiteer nu van extra voordelige e-bikekorting en ontvang tot €400,- zomervoordeel op geselecteerde actiemodellen. Ontdek én ervaar uw droomfiets en kom naar de winkel voor een gratis proefrit.

De geschiedenis van Nanninga’s Bos gaat terug naar de 19de eeuw toen de familie Niemeijer hier een bos plantte. Later is dit bos door de familie Nanninga overgenomen om het als productiebos te gebruiken. Zij konden het bos niet rendabel maken en lieten het bos aan de natuur over, tot het in 1985 eigendom werd van het Groninger Landschap.

Het Harense Bos is veel kleiner, maar zeker niet minder mooi. Dit bos dankt zijn naam niet aan de plaats Haren – hier ligt het namelijk niet in de buurt – maar aan de ligging op een haar, een door de wind gevormde zandverhoging. Dit reliëfrijke bos is nog vooral een naaldbos, maar ook hier is de overgang naar een natuurbos in volle gang. Bekijk de hele route hier.

Bron: Fietsen123.nl