Test: de beste fietsendrager

Een rondje fietsen is leuk, maar het is nog leuker om het op onbekend terrein te doen. Natuurlijk kun je ter plekke een fiets huren, maar het is wel zo plezierig om op je eigen fiets te rijden. Met een fietsdrager achterop de auto neem je zonder problemen twee fietsen mee. Übler i21 is de beste.

Dat blijkt zowel uit een test in de Consumentengids als volgens de site Besteproduct.nl. De Übler i21 (€570) is de meest doordachte fietsendrager. Alles is perfect afgewerkt en het design en uitvoering zijn solide en doordacht. De Übler laat zich makkelijk en met weinig krachtsinspanning op de trekhaak klikken. Ook de fietsen zijn makkelijk te plaatsen.

Op de drager is plaats voor twee e-bikes van maximaal 30 kg per stuk. Zowel de fietsen als de drager zelf zijn met sloten beveiligd. De drager is te kantelen, zodat je de vijfde deur kunt openen en thuis is de drager zeer compact op te vouwen. Met 13,4 kilo is hij licht, vergeleken met andere dragers.

Minpuntje is de hoge prijs. Wie geen trekhaak onder de auto heeft, moet voor een vaste trekhaak op nog eens 300 euro rekenen. Trekhaken voor hybride auto's, die geen aanhanger of caravan kunnen trekken,  zijn zo'n 75 euro tot 100 euro duurder dan een gewone trekhaak.