Top 3 fietsroutes door Flevoland

Flevoland is de jongste en qua landoppervlakte de kleinste provincie van Nederland. De provincie kenmerkt zich door veel open ruimte en een strakke indeling. We zetten drie mooie fietsroutes door prachtige natuurgebieden in Flevoland op een rij.

Het grootste loofbos van Nederland – 45 km

Startpunt: Strandweg 11, 3891 AD, Zeewolde

Zuidwestelijk van Zeewolde ligt het Horsterwold. Dit bos is met 3.700 hectare het grootste loofbos van Nederland. Het Horsterwold is door de mens aangelegd. Aan de randen is het bos voornamelijk bedoeld voor de houtproductie, maar in het midden van het Hosterwold kan de natuur ongestoord zijn gang gaan.

Bekijk de route en de knooppunten op Fietsen123

Vroeg Middeleeuwse burcht in de Noordoostpolder – 51 km

Startpunt: Sluis 1, 8316 AM Marknesse

De Noordoostpolder is ontstaan door drooglegging van de voormalige Zuiderzee, met daarbinnen de voormalige eilanden Urk en Schokland. Ook is er in de Noordoostpolder een 12de-eeuwse burcht te vinden. Dat klinkt heel onwaarschijnlijk, toch? Maar bij het dorpje Kuinre vind je er een!

Bekijk de route en de knooppunten op Fietsen123

Rondje om het Ketelmeer – 62 km

Startpunt: Vossemeerdijk 33, 8251 PM Dronten

Het Ketelmeer is met circa 3500 hectare de grootste van de Noordelijke Randmeren. Het grootste gedeelte van het Ketelmeer valt onder de provincie Flevoland, maar een klein deel hoort bij Overijssel.

Bekijk de route en de knooppunten op Fietsen123

Bron(nen):
Trefwoorden: