Top 3 molenroutes voor fietsers

Geniet u ook altijd van de mooie fietsroutes langs de Hollandse molens? Dan heeft u geluk! 11 en 12 mei is het Nationale Molen- en Gemalendag. De drie mooiste fietsroutes langs molens door de provincies Noord- en Zuid-Holland.

Molens bewonderen van dorpjes in Zuid-Holland – 35 km

Startpunt: Lindenhovestraat 5, 2471 XJ Zwammerdam

Dit is een prachtroute langs vijf mooie molens. Ze zijn daarentegen niet allemaal vanbinnen te bekijken, maar je kunt de molens wel van buitenaf bezichtigen. Zo zijn de Eendracht in Alphen aan den Rijn en Molen No. 1 in Aarlanderveen te bezoeken en organiseren ze verschillende activiteiten.

Openingstijden: 11 mei 10:00-17:00 uur

Molens in Kaag en Braassem – 40 km 

Startpunt: Herenweg 126, 2465 AJ Rijnsaterwoude

Tijdens deze route door de natuur in Kaag en Braassem kom je twee molens tegen. De Dekker Molen in Hoogmade is niet te bezoeken, maar wel van buitenaf te bezichtigen. De Googermolen in Roelofarendsveen draait, maalt en is open, ook is er ruimte voor een rondleiding.

Openingstijden: 11 mei 10:00-16:00 uur

Molens, polders en koeien: Hollands landschap – 47 km

Startpunt: Kopdammerdijk 16, 1843 KA Grootschermer

Een polderlandschap vol met molens, weilanden, sloten en koeien: Hollandser kun je het bijna niet verzinnen. Geniet op deze route van de mooie omgeving en prachtige molens. Je kunt enkele van de molens op deze route dan bezoeken!

Klik hier voor meer informatie over openingstijden of over de Nationale Molen- en Gemalendag. Veel fietsplezier!

Bron(nen):