Zes prachtige fietsroutes voor de lente

Getty Images

Het voorjaar staat voor de deur. De zon begint te schijnen, je hoort de vogels weer fluiten en alles komt langzaam tot bloei. Met deze 6 lenteroutes kunnen we er weer heerlijk op uit.

Lente op Texel – 38 km, Noord-Holland

Het prachtige Texel is met een landoppervlak van ongeveer 170 km2 het grootste Waddeneiland van Nederland. Zeker in de voorjaar is het eiland een aanrader om te bezoeken, want hier schijnt de zon tijdens deze periode veel meer dan in de rest van Nederland. Texel staat vooral bekend om zijn vele schapen en lammetjes die heerlijk in de wei lopen en zorgen voor een ultiem lentegevoel. Wilt u tijdens de fietstocht uitrusten? Dan kunt u neerstrijken bij een van de vele restaurants en cafés om te genieten van lokale lekkernijen. Proef bijvoorbeeld eens een Juttertje, een kruidenbitter naar een oud juttersrecept.

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Polders, bloesems en bollenvelden – 47 km, Zuid-Holland

Deze fietsroute neemt u mee door de prachtige omgeving van Lisse. Het landgoed Olenhorst heeft een uitgestrekte boomgaard met zo’n 50.000 appel- en 10.000 perenbomen, waar al sinds 1890 fruit geteeld wordt. De omgeving van Lisse staat ook wel bekend als de bollenstreek van Nederland. Hier vindt u het beroemde Keukenhof, waar prachtige verschillende soorten bloemen tentoongesteld worden. Van prachtige tulpen tot bomen vol bloesems: in het voorjaar is het een prachtig schouwspel.

Let op: De Keukenhof is geopend van 24 maart 2022 t/m 15 mei 2022 en tickets zijn uitsluitend online verkrijgbaar.

Let op: de meeste van deze fruitbomen staan in bloei in de maanden april en mei.

Getty Images

Getty Images

Getty Images

De Betuwe - 53 km, Gelderland

De Betuwe staat vooral bekend om haar tuinbouw en dan met name de fruitteelt. Toch heeft het gebied nog zó veel meer te bieden dan alleen bomen met prachtige bloesems en heerlijk vers fruit. Zoals de rivier de Linge, waar u in het voorjaar verschillende vogelsoorten kunt spotten aan de waterkant. Of het Geofort en Fort Asperen die u tegenkomt bij knooppunt 97 en 82. Beide forten waren onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het Geofort is na het verlies van de militaire functie ingericht als een interactief museum en ook Fort Asperen is nog steeds te bezoeken.

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Lente in de Kromme Rijnstreek – 53 km, Utrecht

Prachtige bloesems, verkoelend water en de kleuren van de lente, vindt u allemaal in de Kromme Rijnsreek. Naast boomgaarden vol struikbomen, zijn hier ook nog een aantal hoogstamboomgaarden en komt u een landwinkel tegen waar u het vers geplukte fruit kunt proeven. Ook is deze fietsroute geschikt voor de geschiedenisliefhebber. Langs de route staat Kasteel Duurstede, één van de oudste kastelen van Nederland. Via de ophaalbrug rijdt u over de slotgracht het sprookjesachtige kasteeleiland op.

Let op: de meeste van deze fruitbomen staan in bloei in de maanden april en mei.

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Bloesems op Zuid-Beveland - 44 km, Zeeland

Tussen de dijken en dorpen van Zuid-Beveland komt u een grote hoeveelheid fruitbomen tegen. De streek staat ook bekend als de Betuwe van Zeeland en in het voorjaar kunt u genieten van onder andere appel- en perenbloesem. Het uitgestrekte akkerlandschap wordt afgewisseld met boomgaarden. Vooral tussen Kapelle en Wemeldinge fietst u door en langs de boomgaarden die, zodra het weer het toelaat, in bloei staan. In Kapelle staat ook het Fruitteeltmuseum, waarin u alles leert over de bijzondere geschiedenis van de fruitteelt in Nederland.

Let op: de meeste van deze fruitbomen staan in bloei in de maanden april en mei.

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Kasteeltuinen bij Arcen en langs De Maasduinen – 43 km, Limburg

Deze fietsroute neemt u mee op ontdekkingstocht langs de bijzondere natuur en geschiedenis rond de Maas in Noord-Limburg. In het pittoreske dorpje Arcen bevinden zich veel restanten van de indrukwekkende geschiedenis. Zoals resten van de ruïne van Schanstoren van Arcen en van Fossa Eugeniana, een Rijn-Maaskanaal aangelegd onder het Spaans bewind. Verder op de route ontdek je Nationaal Park de Maasduinen, waar je door stukken bos en langs vennetjes fietst. Houdt uw ogen goed open, want naast de prachtige omgeving vindt u hier veel bijzondere diersoorten, zoals de zandhagedis, bevers en de nachtzwaluw.

Getty Images

Getty Images

Getty Images
Auteur