Mexicaans gemarineerd vlees

Zo haal je de Zuid-Amerikaanse keuken thuis.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 Spaanse peper
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 2 eetlepels azijn
  • 150 gram hamlap
  • 6 aardappelen
  • 500 gram broccoli
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Maak de paprika, de peper, de ui en de knoflook schoon.
  2. Verwijder van de peper de zaadjes.
  3. Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer de paprika, de peper, de ui, de knoflook, de komijn, de kruidnagel en de azijn tot een pasta.
  4. Snijd het vlees in smalle reepjes.
  5. Meng de kruidenpasta door het vlees en laat het minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
  6. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20 minuten gaar.
  7. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de dikke stelen en snijd de stelen in stukjes.
  8. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin het vlees met de marinade in 10 minuten gaar en bruin.
  9. Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten gaar.
  10. Geef de broccoli en de aardappelen bij het vlees.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
480 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,2 gram