Nederland viert Internationale Hamburger Dag

De hamburger is al heel lang een favoriet gerecht bij veel Nederlanders. En de populariteit neemt ieder jaar toe. Naast de junkfood-ketens als Burger King komen er ook steeds meer hamburger-restaurants met een meer eigenzinnige versie.

Hoe populair de hamburger in Nederland is, is goed af te zien aan het succes van Five Guys. De Amerikaanse hamburgerketen begon in 2017 een restaurant in Nederland. Drie jaar later heeft de keten 10 vestigingen, zijn er plannen voor nog eens 10 vestigingen en komt er wellicht een heus trainingscentrum in ons land.

De Nederlander eet gemiddeld 25 hamburgers per jaar, en dat aantal stijgt nog altijd. Het gaat daarbij niet alleen om traditionele hamburgers met rundvlees. Kipburgers, visburgers, en ook vegaburgers als de bonenburger zijn nu in opkomst.

Dennis van Asselt van vakblad Snackkoerier: 'Aan de ene kant zie je dat de cafetaria's de hamburger opwaarderen. Ze gaan er creatiever mee om en hebben meer oog voor kwaliteit. Ze brengen ook meer soorten: drie of vier verschillende. En je hebt nog de vegetarische trend die daar doorheen fietst.'

Lekker aan de slag met hamburgers

Bron: AD