Top 5 artikelen 16-22 maart

In deze spannende tijden van ingrijpende maatregelen en heersende onzekerheid rondom het coronavirus, merken wij dat onze lezers erg blij zijn met goede en actuele informatie. Afgelopen week waren dit de vijf best gelezen artikelen!

1. Vijf fabels over het coronavirus

Dankzij social media krijgen mensen razendsnel nieuws te lezen, maar er zit ook een boel onzin bij. Soms verspreidt zo'n nepverhaal zich razendsnel, sneller dan het virus zelf. Vijf mythes ontkracht over het coronavirus!

2. Zes vragen over leeftijd en het coronavirus

Er is veel onduidelijk over het verband tussen leeftijd en het verloop van een corona-infectie. Loop je al meer risico op ernstige ziekte als je 50 plus bent, of pas als je 70 plus bent? Of alleen samen met een andere ziekte, zoals diabetes? Lees deze vragen en antwoorden.

3. Huisdieren en het coronavirus: zeven vragen en antwoorden

Experts zeggen dat het coronavirus dat uitbrak in de Chinese stad Wuhan bij wilde vleermuizen is begonnen. Wat betekent dat voor onze huisdieren? Kunnen die het virus ook krijgen? Zeven vragen en antwoorden.

4. Stelling: Supermarkten moeten aparte openingstijden hebben voor ouderen

In verschillende Europese landen, zoals Ierland en IJsland, hanteren enkele supermarkten nu aparte openingstijden voor ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid. Op die manier grijpen deze groepen niet mis bij het kopen van belangrijke producten die later op de dag nu regelmatig uitverkocht zijn. Zouden Nederlandse supermarkten dit ook moeten doen?

5. Zo naai je zelf een mondkapje

Het lijkt een grap, maar dat is het niet: je kunt zelf een mondkapje naaien van katoen. Met dit kant-en-klaar patroon voor een huisgemaakt mondmasker kun je direct aan de slag. Gebruik het mondkapje vooral om te voorkomen dat je zelf anderen besmet!