Onverwoestbaar! Gebruikt u deze spullen ook nog steeds?

Spullen moesten vroeger zo lang mogelijk meegaan, het liefst zelfs een heel leven. Dus waren ze stevig, eenvoudig en niet kapot te krijgen. Welke spullen uit onderstaand rijtje gebruikt u nog steeds?

1. Curver naaibox

Onverwoestbaar: de curver naaibox uit de jaren ‘70. In bruin/beige of oranje/wit. Veel pluslezeressen hebben ‘m al meer dan veertig jaar in hun bezit. In de handige vakjes past alles wat je nodig hebt: kralen en knopen, garen en band, spelden en stoffen. En als je ‘m zelf niet meer gebruikt, gaat nu je zoon ermee vissen of is het een handige beautycase voor je dochter.

Plus Magazine Tijdmachine

Krijgt u geen genoeg van de nostalgische verhalen en herinneringen? Word nu lid van de Plus Magazine Tijdmachine groep op Facebook en ga samen terug naar toen!

2. Rieten onderzetters

Rieten onderzetters uit de jaren '70. Voor de pannen en schalen op tafel. Wie heeft ze nog? Oerdegelijk en onverslijtbaar, hoewel de kleuren er na lang gebruik wel uit wegtrokken.

3. Tupperware bakjes

Tegenwoordig zijn voorraadbakjes van Tupperware vaak doorzichtig, maar vroeger zagen ze er anders uit. Helemaal dicht en vaak in felle kleuren, zoals oranje, groen of geel. Heeft u ze nog in huis?

4. Curver koelbox

Nog een onverslijtbaar product van Curver: de koelbox. In de zomer zie je ze nog regelmatig op het strand staan. Niet kapot te krijgen!

5. Slacentrifuge

Gewassen sla draaide je met deze slacentrifuge in een handomdraai droog. Heeft u er nog een in gebruik?

6. Brabantia voorraadblikken

Brabantia voorraadblikken. Knaloranje waren ze en dat kwam goed uit, want alles was oranje in de jaren '70. De muur in je slaapkamer, de meubels in de woonkamer, de tegels in de badkamer. Pure nostalgie. Wie heeft ze nog?

7. Zinken vuilnisemmer

De vuilnisbak. Ontbrak uiteraard in geen enkel huishouden. Er ging geen plastic zak in en afval scheiden was ook nog niet aan de orde. De vuilnisbak was altijd erg eh... vuil. En stonk. Totdat je vader of moeder 'm weer flink aanpakte.

Welke spullen van vroeger gebruikt u verder nog steeds?

Reactie toevoegen

170 Comments

Door Ria ubert (niet gecontroleerd) op di, 11-5-2021 - 15:59

Gebruik nog steeds de naaibox van curver

Door familie van alphen (niet gecontroleerd) op ma, 10-5-2021 - 16:19

op de onderzetters na gebruiken wij de rest nog, vooral de slacentrifuge en de tupperware en de zinken emmer hebben we ook nog (dient als plantenbak)

Door Lea Struijk (niet gecontroleerd) op ma, 10-5-2021 - 12:56

Ik heb alle spulletjes, behalve de vuilnisbak. Ik gebruik alles ook echt, toen waren de spullen toch wat duurzamer heb ik het idee. Bovendien vind ik de spullen uit die tijd mooi, en veel spullen waren oranje, mijn lievelingskleur. En dat zie je terug in mijn huis.

Door G.H.G. Trudy Beeren (niet gecontroleerd) op di, 27-4-2021 - 16:05

Tupperware bakjes, slacentrifuge, Curver koelbox, rieten onderzetters

Door damati (niet gecontroleerd) op di, 27-4-2021 - 15:18

Ik heb nog steeds zo,n zinken vuilnisbak achter in mijn tuin staan gevuld met plantjes....

Door Corry (niet gecontroleerd) op za, 24-4-2021 - 21:24

Spullen die er op staan heb ik en gebruik ze nog steeds. De vuilnisemmer staan planten in. Ik heb alleen de brabantia emmers en de naaidoos niet.

Door Dorine (niet gecontroleerd) op wo, 21-4-2021 - 22:37

Op vuilnisbakkendag kon je in je eentje elastieken door het elastiek om twee vuilnisbakken te spannen.

Door Thea salome. (niet gecontroleerd) op vr, 16-4-2021 - 12:52

Ja en de singer naaimachine nog steeds goed, wordt regelmatig gebruikt.

Door Thea salome (niet gecontroleerd) op vr, 16-4-2021 - 12:47

.De meeste dingen die er op staan heb ik nog. Alleen de vuilnisbak niet, die hoorde bij het . Heel veel tupperware. Gebruik het iedere dag. Ook een passaviet . En verschillende roerzeven.de wasemmer van tupperware gebruik ik ook regelmarig

Door Rie de Jong (niet gecontroleerd) op vr, 16-4-2021 - 09:37

Ik heb bijna al die dingen nog, alleen de vuilnisemmer heb ik kortgeleden aan mijn zoon gegeven die in Duitsland woont want omdat zijn geboortejaar er op staat vond hij dat bijzonder. En de slacentrifuge is door vertering ook kortgeleden naar het afval gegaan. De brabantiabussen heb ik 3 jaar geleden in de caravan laten staan toen ik die verkocht.