Vijf populaire bestemmingen in de Algarve

Deze bestemmingen moet u gezien hebben!

vakantie
Getty Images

Denkt u aan Portugal, dan denkt u aan de Algarve. In deze regio is het heerlijk vertoeven in de zomer, maar het is er ook prima overwinteren! Mooie, grote, schone stranden en interessante ruïnes. Plusonline en Zoover hebben 5 populaire bestemmingen in de Algarve voor u op een rijtje gezet.

De hoofdstad van de Algarve, Faro, heeft op zichzelf al veel te bieden. Maar vanuit hier kunt u ook de andere plaatsen in de omgeving bezoeken. Wat dacht u van Lagos waar u prachtige rotsen met en bootje kunt bezoeken? En Monte Gordo met de kasteelruïne Castro Marim, vlakbij de Spaanse grens? Stuk voor stuk de moeite waard om met uw eigen ogen te bewonderen.

Vijf populairste bestemmingen in de Algarve

Albufeira 8,0
In de zomermaanden wordt Albufeira druk bezocht door jongeren, maar buiten het hoogseizoen is het hier rustig en kunt u op en top genieten. Struin door het sfeervolle oude centrum met de vele winkeltjes en rust lekker uit op het strand. U kunt ook een kijkje nemen in het nieuwere gedeelte Praia da Oura. En wilt u schitterende grotten van binnen zien? Een echte aanrader is de Xorino Cave. ‘Wat een fantastische ervaring!’ Aldus Henk op zoover.nl.

vakantie
Getty Images

Faro 7,6

In de hoofdstad van de Algarve is het prettig vertoeven. Grote kans dat u aan het einde van uw vlucht vanuit Nederland in Faro aankomt. Het is een goede uitvalsbasis als u de rest van de Algarve wilt verkennen, maar vergeet Faro zelf ook niet. Kijk bijvoorbeeld eens rond in de kleine winkelstraatjes en op het plein Largo da Se. Hier vindt u ook de kathedraal Sé. Of breng een bezoek aan de kerk Igreja do Carmo. Mario op zoover.nl: ‘Faro is een mooie stad en heeft veel te bieden aan culturele bezienswaardigheden.’

faro
Getty Images

Monte Gordo 7,8

Dit is dé plek om te overwinteren in de Algarve. Het is een gezellig en rustig plaatsje met een aangename temperatuur in de winter. U kunt in Monte Gordo rustig aan doen op de brede zandstranden, maar een sportief stuk fietsen is ook een goede dagbesteding. Bent u meer een cultuurliefhebber? Kijk dan uw ogen uit bij de kasteelruïne in Castro Marim vlakbij de Spaanse grens. ‘In één woord: prachtig!’ Aldus Christa op zoover.nl.

Vakantie
Getty Images

Praia da Rocha 8,4

In het gezellige Praia da Rocha kunt u lekker over de boulevard slenteren. Lig heerlijk aan het grote, schone strand of neem een duik in de zee. Langs en op het strand vindt u imposante rotsen. Een prachtig gezicht! Praia da Rocha ligt aan Portimao. Een grote stad met een haven. Iets verder weg vindt u de stad Carvoeiro, die ook zeker de moeite waard is om te bezoeken. En wilt u een kasteelruïne bekijken, dan kunt u naar Castelo de Silves, gelegen in het gelijknamige Silves. ‘Mooi kasteel met prachtige Moorse binnentuin. Je hebt hier uitzicht over Silves en de omgeving. Zeker een aanrader!’  Aldus enthousiaste bezoekers op zoover.nl.

Vakantie
Getty Images

Lagos 8,3

Ook in Lagos zijn er prachtige rotsen. Het is een leuke ervaring om met een bootje langs en onder Ponta da Piedade door te varen. Met een beetje geluk ziet u tijdens het boottochtje dolfijnen zwemmen. En bent u gek op dieren, bezoek dan eens de kleine dierentuin Zoo Lagos. Verwacht niet de allergrootste diersoorten, maar er zijn genoeg dieren te zien om u een paar uur te kunnen vermaken. ‘Een wat kleine maar verzorgde dierentuin. Leuk om een paar uur in rond te lopen en om alles te bekijken.’ Aldus bezoekers op zoover.nl.

Lagos
Getty Images
Auteur 
  • Marissa Nafzger
Bron 
  • Zoover.nl