In 5 stappen klaar voor de lente

Scrubben, smeren en ontharen

Getty Images

Na een hevige winter zijn de eerste zonnestralen meer dan welkom. Het is lente! Voordat we met volle teugen gaan genieten van de eerste uren op het terras is een kleine voorbereiding nodig. Maak u klaar voor de lente in vijf stappen.

1. Scrubben

Wisselende temperaturen en een droge lucht hebben hun tol geëist. Hoog tijd om de huid eens extra te verwennen. Door te scrubben verwijdert u dode huidcellen en stimuleert u de bloedsomloop. Met een stralende schone huid als resultaat. Bovendien worden verzorgingsproducten bij regelmatig scrubben beter opgenomen door de huid.

Bij scrubben denkt u misschien als eerste aan uw gezicht, maar ook de huid van uw lichaam kunt u scrubben. Eén keer per week scrubben is voldoende. Door dit 's avonds te doen, geeft u de huid tijd om tijdens uw nachtrust te herstellen.

2. Smeren

Een ontspannen masker of een rijke vochtinbrengende crème zijn een tweede noodzakelijke stap. Zowel voor het gezicht als lichaam zijn maskers verkrijgbaar. Smeert u ook dagelijks in met bodylotion of olie, liefst na het douchen op een nog vochtige huid. Op die manier wordt het nog beter opgenomen in de huid. Met een mooi glanzend resultaat.

3. Ontharen

Hoewel de rokjes en korte broeken nog even op zich laten wachten, is het de hoogste tijd om overbeharing te lijf te gaan. Hiervoor zijn verschillende ontharingsmethodes beschikbaar, zowel voor de man als vrouw.

4. Handen en voeten

Ook voor onze handen en voeten is de winter funest. Droge nagelriemen, rimpelige handen en eeltige voeten, geven niet echt een lentegevoel.

Handen bevatten nauwelijks talgklieren en omdat u uw handen met enige regelmaat wast, verliezen ze veel vocht en vet. Twee keer per dag de handen insmeren is dan ook absoluut geen overbodige luxe.

Een extra oppepper voor uw handen: smeer ze voor het slapen gaan dik in met een hydraterende handcrème, trek katoenen handschoentjes aan en laat de crème de hele nacht zijn werk doen.

Heeft u ook zo'n last van droge voeten en eelt? Ga dan snel aan de slag met dit stappenplan en houdt uw voeten in goede conditie.

5. Voorkom voorjaarsvermoeidheid

Ga op tijd naar bed en zorg voor voldoende regelmaat. Op die manier kan uw lichaam zich het beste herstellen. Door lekker naar buiten te gaan en meer te bewegen, gaat u zich fitter voelen.

Als u buiten bent vangt u meer zonlicht op, wat bevorderlijk is voor hoeveelheid vitamine D in uw lichaam. Vitamine D is van belang bij de aanmaak van hormonen, die weer invloed hebben op uw stemming. Ook vitamines spelen een belangrijke rol bij vermoeidheid. Een gezonde voeding levert zowel vitamine B als vitamine D.

Door de eerste lentedagen lijkt de zomer ineens ook al een stuk dichterbij. Met meer bewegen en gezond eten pakt u twee vliegen in een klap. U voorkomt voorjaarsvermoeidheid en maakt uw lichaam alvast klaar voor de zomer. Voor u het weet is het weer tijd voor de zwemkleding!