SOS droge voeten

Zachte voeten in een handomdraai

Getty Images

Heeft u ook zo'n last van droge voeten en eelt? Ga dan snel aan de slag met dit stappenplan, zodat uw voeten in goede conditie blijven.

Stap 1.

Maak thuis een voetenbad met lekker handwarm water. Doe er badzout of een badbruistablet voor voeten in. U kunt eventueel ook nog kiezen voor badolie. Laat uw voeten een minuut of tien weken in dit voetenbad.[ITEMADVERTORIAL]

Stap 2.

Geef uw voeten daarna een grote scrubbeurt met een scrubhandschoen of scrubgel. Zo verwijdert u de dode huidcellen en worden ze zijdezacht. Spoel de voeten goed af en droog ze af.

Stap 3.

Na het drogen kunt u overtollig eelt verwijderen met een puimsteentje. Doe dat wel voorzichtig. Er mag best wat eelt op de voeten blijven zitten als beschermlaag.

Stap 4.

Spoel uw voeten hierna opnieuw af en droog ze goed af. Door ze goed te drogen, voorkomt u schimmels. Vooral tussen de tenen ontstaan deze makkelijk als er vocht achterblijft.

Stap 5.

Om eelt te voorkomen, kunt u uw voeten elke dag insmeren met een vette crème. Zo blijven ze zacht. Ook krijgt de buitenste laag zo geen kans te verharden.

Stap 6.

Voeten vinden een wisselbadje fijn. Dat doet u zo: maak twee voetenbadjes klaar, eentje met warm water en een verzorgend product en eentje met koud water. In het warme badje blijft u vijf minuten zitten en in het koude badje 15 seconden. Wissel dit een paar keer af en eindig met koud water. Droog daarna alleen de ruimte tussen de tenen. Pak uw voeten vervolgens warm in. Zo stimuleert u de doorbloeding.

Auteur 
  • Redactie