5 bespaartips op vliegtickets in 2019

Een stedentrip of verre reis op de planning? En benieuwd hoe andere Nederlanders hierop besparen? Lees dan deze vijf tips.

In de Jaarlijkse Vluchtstudie van Momondo, een gratis dienst die de goedkoopste vluchten voor u zoekt, staan een aantal bespaartips op het gebied van vliegtickets. We delen er vijf met u. 

1. Boek uw Europese bestemming één maand voor vertrek 

Wilt u op vakantie in Europa of heeft u zin in een stedentrip? Boek dan uw ticket een maand van te voren. Het blijkt dat dit 38 procent goedkoper is dan het duurste boekmoment: een dag van te voren. 

2. Boek uw verre reis vijf maanden voor vertrek

Uit de Jaarlijkse Vluchtstudie blijkt dat u het beste uw ticket voor een verre reis vijf maanden voor vertrek kunt boeken. Vergeleken met het duurste boekmoment, ook een dag van te voren, heeft u een voordeel van 37 procent.

3. De goedkoopste dag om te vliegen binnen Europa

U verwacht het misschien niet, omdat veel mensen op vakantie het weekend mee willen pakken, maar de goedkoopste dag om binnen Europa te vliegen is vrijdag! Vanuit Nederland bespaart u 13 procent vergeleken met een vlucht op andere dagen. Zondag blijkt de duurste dag te zijn. 

4. De goedkoopste dag om te vliegen naar verre bestemmingen

Een reis maken buiten Europa? Kies er dan voor om te vliegen op zondag in plaats van zaterdag. U bespaart dan zo’n 36 procent. Check dus de verschillende vertrekdagen voor u boekt!

5. Het tijdstip van uw vlucht

Als u een beetje kunt spelen met uw vluchttijden, dan is het goed om te kiezen voor de middag bij een Europese vlucht. Tussen 12:00 en 14:00 vliegt u vaak het goedkoopst (32 procent); in de ochtend bent duurder uit. Voor een verre reis vliegt u juist in de ochtend het goedkoopst (29 procent); de avond is het duurste tijdstip.