9 op de 10 Pluslezers vinden extra controles bij Schiphol terecht

Na een 'signaal' voor mogelijke dreiging op Schiphol houdt de Marechaussee allerlei controles. Het zorgt voor wachtrijen op de luchthaven en files in de buurt. We vroegen u of u de maatregelen terecht vindt of niet.

Uitslag van de stelling 'het is goed dat er extra controles zijn bij Schiphol': 9% oneens, 91% eens

'Dreiging is er altijd'

Een klein deel van de bezoekers op PlusOnline vindt de veiligheidsmaatregelen wat overdreven. "Controles prima, maar niet op deze manier", reageert Cor. "Er zijn toch wel iets simpelere methodes te bedenken?"

Rob sluit zich daar bij aan: "Onzinnige acties. Ze verzinnen weer iets om antiterrorismeteams in stand te houden. Dreiging is er altijd en overal", zegt hij. Jojo gaat nog een stap verder: "Die controles en de extra beveiliging moeten de schijn ophouden dat de regering je beschermt."
 

'Voorkomen is beter..'

Toch staan de meesten achter de veiligheidsmaatregelen bij onze nationale luchthaven. "We moeten de terroristen de oorlog verklaren", schrijft Francois Smeets op de website. "Dan zijn extra problemen onvermijdelijke consequenties. Doorbijten!"

Aerts is het daarmee eens en vindt dat de Marechaussee meer 'ruimte' moet krijgen. "Ze moeten die mensen gewoon hun werk laten doen, de media moet er niet zo bovenop zitten. Dan was alles veel rustiger en kunnen ze misschien eens iemand oppakken. Nu het zo opgeblazen wordt in de media komt er echt niemand."
 
Ook op onze Facebook-pagina werd er massaal gereageerd op de stelling. "Natuurlijk zijn de controles goed", reageert Ank Beer daar. "Het is beter om te voorkomen dan te genezen. Dan pak je het volgende vliegtuig toch?" Liesbeth Nossent van Elswijk sluit zich daar bij aan: "Je moet er toch niet aan denken dat wat er in Brussel is voorgevallen hier ook gebeurt. Dan ga je maar eerder van huis", vindt zij. 
 
"Als het nodig is dan moet het", zegt Henny El Awadi ten slotte. Zij heeft een boodschap voor meerdere mensen: "Degenen die het onzin vinden moeten straks ook niet zeggen dat een aanslag voorkomen had kunnen worden. Beveiligers en hulpdiensten, doe je werk. Ik ben trots op jullie en sta achter jullie!
Door Jojo 
Aanslagjes toch bedenksel van westen en vaak nep. Die controles en beveiliging moeten de schijn ophouden dat de regering je beschermt.
 

4 Comments

Door Henri Wegman (niet gecontroleerd) op di, 9-8-2016 - 17:25

Als de controles te lang duren dan heeft het op een bepaald moment geen effect meer.

Door Anduril (niet gecontroleerd) op di, 9-8-2016 - 16:38

Moge Jojo slachtoffer worden van zo'n westers bedenksel. Dan piept hij/zij wel anders (als hij/zij dan nog kan piepen).

Door Libertad (niet gecontroleerd) op di, 9-8-2016 - 16:35

Beter is het ongedierte uit te roeien, dan hoeft er ook niet zo gecontroleerd te worden.

Door TC de Boer (niet gecontroleerd) op di, 9-8-2016 - 15:03

Als er iets gebeurt is Nederland te klein. Dan gaan dezelfde mensen die het nu overdreven vinden zeuren dat men niet voldoende waakzaam is geweest. De KMAR, heeft het overigens druk genoeg, dus die zitten zeker niet te wachten op extra werk.