Stelling: het is goed dat er extra controles zijn bij Schiphol

Iedereen die momenteel naar Schiphol moet, krijgt te maken met uitgebreide veiligheidscontroles na een 'signaal van mogelijke dreiging'. Het zorgt voor files en langere wachttijden. Terecht of niet?

Geen concrete dreiging

Er zijn geen concrete aanwijzingen of verdachten in beeld voor een aanslag op onze nationale luchthaven. De gemeente Haarlemmermeer of inlichtingendienst AIVD heeft ergens iets gelezen, gehoord of toegestuurd gekregen. Het 'signaal' waar nu over gesproken wordt, kan dus zowel een gerucht zijn als een tip of een opmerking op een jihadistisch forum. De gemeente kan de dreiging tot nu toe niet specifieker en duidelijker omschrijven.

Chaos

Op Schiphol voert de Marechaussee nog altijd extra controles uit. Dat wordt steeds moeilijker, omdat er sprake zou zijn van een te hoge werkdruk. De uitgebreide veiligheidscontroles beginnen echter al eerder, op de weg. Ze zorgen voor lange files richting Schiphol, zeker afgelopen weekend. Mensen klommen zelfs over de vangrail om toch nog op tijd te zijn voor hun vlucht.

Daarnaast rijden er tegelijkertijd minder treinen naar Schiphol door werkzaamheden aan het spoor. Kortom, het is op dit moment een chaotische situatie voor veel vakantiegangers en mensen die voor hun werk in het buitenland moeten zijn. De veiligheidsmaatregelen blijven de komende tijd van kracht. Hoe lang dat precies zal duren, is niet bekend.

Terecht?

Er is momenteel dus te weinig informatie om de hele luchthaven af te sluiten, maar het signaal is blijkbaar te serieus om niets te doen. Een lastig dilemma voor de overheid. Hoe ingrijpend en belastend mogen de gevolgen van extra controles zijn als er geen concrete dreiging is? Hoe ver gaan we daarin?

We zijn benieuwd naar uw mening. Breng linksboven uw stem uit en laat hieronder een reactie achter.

Bron: Volkskrant

18 Comments

Door Aat42 (niet gecontroleerd) op vr, 5-8-2016 - 11:16

Als ik het goed begrijp bestaat de "terreurdreiging" uit een verhaal over iemand met een handvuurwapen. Als dat zo is, rechtvaardigt dat dan de buitenproportionele mankracht? Rechtvaardigt dit dan de vertragingen etc. alsmede de economische gevolgen. Als het niet zo is, wordt het dan niet eens tijd dat naar buiten wordt gebracht waaruit deze vreselijke "terreurdreiging" dan zou bestaan?

Door Francois Smeets (niet gecontroleerd) op do, 4-8-2016 - 20:51

We moeten de terroristen de oorlog verklaren, dan zijn extra problemen onvermijdelijke consequenties. Dan krijg je dat. Doorbijten !

Door Jojo (niet gecontroleerd) op do, 4-8-2016 - 14:38

Aanslagjes toch bedenksel van westen en vaak nep. Die controles en beveiliging moeten de schijn ophouden dat de regering je beschermt.

Door Rik Zwolle (niet gecontroleerd) op wo, 3-8-2016 - 12:22

Helaas, dank zij hen die anders willen en onze maatschappij proberen te raken uit hun frustraties moet dit wel.
Prima, liever een politiestaat dan een islamitische staat.
Ga door en bestrijd dit kwaad met alle middelen.
Nederlanders? Laat me niet lachen. Het enige wat ze hier don is onze maatschappij naar de klote helpen.

Door cor (niet gecontroleerd) op wo, 3-8-2016 - 09:23

controles prima maar niet op deze manier.Erzijn toch wel iets simpeler methodes te be denken

Door G. VAN GEFFEREN (niet gecontroleerd) op di, 2-8-2016 - 23:11

Dus dan mogelijk bij de buren is een verkeerde stelling en lossen we het probleem niet mee op.Omdat we nu eenmaal vanuit Brussel in deze verteld worden wat niet mag en men vanuit daar geen daadkracht kunnen verwachten zullen we met deze terreur daden blijven zitten. Het is een etterende wond die steeds verder gaat en niet meer te repareren is tenzij wij ons bekeren tot de islam.In de middeleeuwen moest een ieder rooms katholiek zijn en mocht er ook geen andere godsdienst beleden worden.Dus een paar honderd jaar geduld graag.

Door Aat42 (niet gecontroleerd) op di, 2-8-2016 - 22:56

Beste Marionne,

In uw niet erg doordachte reactie vergeet u iets wezenlijks. Het gros van de mensen waar u het over heeft, heeft de Nederlands nationaliteit. Deze mensen het land uitzetten is alleen daarom al niet mogelijk. Bovendien, wat u en ik ook vinden van hun gedrag, het recht van vrije meningsuiting is ook voor hen van kracht. We willen toch niet verworden tot een natie waarbij andersdenkenden zich moeten conformeren aan wat de regering voorschrijft? Er zijn landen waar dit gebeurt.

Door Aerts (niet gecontroleerd) op di, 2-8-2016 - 19:44

Ze moeten die mensen gewoon de werk laten doen en de MEDIA en JOURNALISTEN moet er niet zo bovenop zitten en die mensen de oren van de kop zeuren
Dan was alles veel rustiger en kunnen ze misschien is iemand oppakken
Maar nu het zo opgeblazen wordt in de Media komt er echt niemand

Door Bob (niet gecontroleerd) op di, 2-8-2016 - 19:13

Zoals het nu gaat in Israel, gaat het hier ook gebeuren! We zijn al lang door hen gewaarschuwd! Onze regering moet nu doorpakken. Anders spannen we het paard achter de wagen.

Door Rob (niet gecontroleerd) op di, 2-8-2016 - 17:43

Onzinnige acties. Verzinnen maar iets om antiterrorisme team in stand te houden. Dreiging is er altijd en overal.