Bagage afgeven buiten de terminal voor kortere wachtrijen

Schiphol wil de doorstroom van reizigers op de luchthaven versnellen en start daarvoor een proef met het afgeven van bagage buiten de terminal.

Dat heeft een woordvoerster van de luchthaven tegen De Telegraaf gezegd. De grote hoeveelheden bagage in de terminal zorgen namelijk voor lange wachtrijen.

Op verschillende plekken buiten de terminal krijgen reizigers de mogelijkheid om hun bagage af te geven. In de vakantieperiode kon dat bijvoorbeeld al op P3 Langparkeren, waar de proef is begonnen. Door dit systeem nu op meerdere plekken te testen, kijkt Schiphol of dit in de toekomst succesvol verder uitgebreid kan worden. Dit zal niet alleen de wachtrijen in de terminal verminderen, maar de reizigers ook meer comfort en gemak bieden op weg naar de terminal.

Het is niet de eerste keer dat Schiphol probeert om de doorstroom van reizigers te versnellen. In 2017 deed de luchthaven dat bijvoorbeeld met een versnelde veiligheidscontrole van kleine tassen. Ook werd winkelruimte verruild voor bredere doorgangen.

Bron(nen):