Bagage in auto 24 uur gedekt

Wie zijn bagage langer dan 24 uur in de auto heeft achtergelaten, hoeft bij diefstal niet te rekenen op schadevergoeding door de reisverzekering.

Dit blijkt uit een bindende uitspraak van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van het Kifid. In deze zaak laat een consument wegens ziekte zijn auto achter in Turkije. Na een gesprek met de ANWB-Alarmcentrale laat de consument een berger de auto naar Nederland brengen en zelf neemt hij met het gezin het vliegtuig terug. Hij vertelt de ANWB dat hij zo weinig mogelijk bagage in de auto zal achterlaten Thuis blijkt de bagage uit de auto gestolen. De doorlopende reis- en annuleringsverzekering weigert de schade, 3500 euro, te vergoeden omdat bagage in een auto maximaal 24 uur is verzekerd.

Vervelend

De man stapt naar de Geschillencommissie, die constateert dat volgens de verzekeringsvoorwaarden bagage in de auto maximaal 24 uur is verzekerd. In dit geval is de bagage aanzienlijk langer in de auto achtergebleven. Voor de Geschillencommissie is het daarbij niet van belang of dat nu wel of niet vrijwillig was. Het is een vervelende situatie en de man heeft er niet om gevraagd, maar volgens de voorwaarden hoeft de verzekering de schade niet te vergoeden. Ook merkt de Geschillencommissie op dat de man tegen de ANWB-Alarmcentrale heeft gezegd dat hij zo weinig mogelijk bagage in zijn auto zou achterlaten, terwijl de claim van 3500 daar niet op wijst.

Bron(nen):