Bustransfers bij pakketreizen niet meer gratis

Bustransfers van de luchthaven naar het hotel en terug zijn bij een aantal grote reisorganisaties niet meer standaard inbegrepen in een pakketreis. Service of kostenpost?

Tot voor kort bestonden pakketreizen uit een vlucht, hotel, reisleiding en busrit. Dat is bij Sunweb en Corendon niet meer het geval. Er zijn namelijk steeds meer toeristen die geen gebruik willen maken van de bus, bijvoorbeeld omdat ze liever een snellere taxi of eigen vervoer gebruiken. Volgens de reisorganisaties is het dan zonde dat ze ervoor moeten betalen. De bustransfer is vanaf nu optioneel bij te boeken bij een pakketreis. Bij Sunweb kost dit 15 euro per persoon. Dat meldt een woordvoerder van deze reisorganisatie.

Ook Corendon doet hieraan mee. Topman Steven van der Heijden verklaart: “We moeten concurreren met prijsvechters op internet die dit soort extra’s ook niet in de reissom hebben opgenomen. Het is net als met de ingecheckte ruimkoffers. Het liefst willen wij die als touroperator inclusief houden, maar dan prijzen we onszelf uit de markt.”

Ingmar Bruinsma van TravelClown ziet het anders. Volgens hem is dit een teken dat marges kleiner worden en reisorganisaties op zoek gaan naar extra inkomstenbronnen: “Het optioneel maken van de transfers wordt gebracht als verbetering maar lijkt vooral een verkapte prijsverhoging te zijn die klanten flink op extra kosten kan jagen.”

Bronnen: Telegraaf & Travel Pro