Dit moet u proeven als u in Rome bent

De Italianen kunnen we wel vertrouwen als het op eten aan komt. Rome heeft dan ook ontzettend veel leuke en bijzondere plekjes waar u heerlijk kunt eten en drinken. Maar waar vindt u een tentje met de beste kwaliteit? We zetten de typische Italiaanse topproducten met aanbevolen restaurantjes voor u op een rijtje.

Koffie

De beste koffie vindt u om de hoek bij Piazza Navona en het Pantheon. Het beroemde koffiezaakje Sant’ Eustachio II caffè bestaat sinds 1938 en staat bekend om haar kwalitatieve 100% Arabica koffie uit Zuid-Amerika. De barista’s maken heerlijke romige koffie, zelfs zonder het gebruik van melk. Hoe dat kan? Dat kunt u niet zien, ze maken deze geheime koffie namelijk onder de tafel! 

Waar? Piazza di S. Eustachio, 82.
De perfecte plek om bij te komen na het bezichtigen van een van de monumenten of musea. 

Ontbijt

Voor een typisch Romeins ontbijtje bent u bij Roscioli Caffè Pasticceria aan het goede adres. Deze patisserie verkoopt Maritozzi, een heerlijk luchtig en zoet broodje gevuld met room. U vindt het broodje ook met gekonfijte vruchtjes, krenten en een laagje glazuur.  

Waar? Piazza Benedetto Cairoli, 16.
Dit is maar tien minuten lopen vanaf het Pantheon.

Schepijs

Elk schepijs is wel lekker in Rome, maar de ijszaak Giolitti is al jarenlang beroemd in de stad. Ze bestaan sinds 1890 en de zaak is al drie generaties eigendom van de familie Giolitti. 

Waar? Via degli Uffici del Vicario, 40.
Zelfs de familie Obama heeft hier een ijsje geproefd.

Tiramisu

Voor een hele goede tiramisu gaat u naar Pompi. Het bedrijf heeft wel zes vestigingen in Rome, maar de zaak dichtbij de Trevifontein is een handige keuze. Proef hier een overheerlijke klassieke tiramisu!

Waar? Via Santa Maria in Via, 17.
Twee vliegen in één klap: de Trevifontein én de beste tiramisu. 

Snack

Italianen halen vaak in de middag een snack om daarna weer naar de volgende afspraak te gaan. Een stukje pizza of een broodje is natuurlijk niet te missen. Maar als u écht een typische Romeinse snack wilt proeven, kies dan voor supplì. Dit is een gefrituurde risottobal met gesmolten mozzarella, tomatensaus en een beetje gehakt. 

Waar? Via dei Banchi Vecchi, 143. 
Om te testen of u een goede supplì in handen heeft, kunt u voorzichtig de risottobal uit elkaar trekken. Als het goed is, komt er dan een sliert kaas tussen beide helften te hangen. 

Pizza

In Italië kan je er natuurlijk niet omheen: pizza. Een van de beste pizzeria’s in Rome heet Sbanco, hier eet u tussen de lokale mensen. En geen wijn bij de pizza, maar bier! Bierliefhebbers zijn hier dus aan het goede adres, er staan namelijk enorme biertanks in het restaurant met bieren van verschillende brouwers uit het land. 

Waar? Via Siria, 1.
Sbanco werd in 2018 door het magazine Gambero Rosso uitgeroepen tot een van de beste pizzeria’s in de regio Lazio.

Pasta

De gerechten die de Italianen het liefst eten zijn pasta carbonara en pasta cacio e pepe: met veel kaas en peper. Volgens de lokale mensen zijn de gerechten bij Roscioli, een restaurant waar u dineert in een sfeervolle wijnkelder, van zeer goede kwaliteit. Prijzig, maar erg lekker. 

Waar? Via dei Giubbonari, 21/22.
Wilt u een wijntje bij de pasta bestellen? Kies dan voor Lazio. Dit is een goede wijn die uit dit gebied komt.