Ga mee op cruise door Europa

Messina
Getty Images

Een cruise is de ultieme volpension vakantie. Of u nu van cultuur of natuur, strand, steden, luieren of lekker actief houdt: een cruise heeft wat voor iedereen! En welk gebied is beter geschikt voor een mooie cruise dan ons eigen Europese continent?

Meerdere bestemmingen zien en toch maar één keer uw koffer uitpakken? Het kan met een cruise. Vervoer, accommodatie, eten én entertainment zijn bij goede cruises allemaal inbegrepen. U vaart (meestal) ’s nachts en overdag ontdekt u elke dag een nieuwe bestemming. De meeste kosten zijn inbegrepen, zodat u niet voor onverwachtse uitgaven te staan. 

Wilt u een cruise maken door Europa, dan is er tegenwoordig wat te kiezen. Er is een uitgebreid aanbod van reisschema’s, handige vertrekhavens en bijzondere bestemmingen. Verleng uw vakantietijd met een 7-daagse cruise van Holland America Line en vertrek in het weekend!

Ontdek Europa

Ons eigen continent Europa heeft een lange en rijke geschiedenis. Het staat vol oude ruïnes en moderne innovatie, eeuwen van traditie en hedendaagse invloed. Ga aan boord van een Baltische cruise en  geniet van alle bijzondere vergezichten in Estland, Letland en Litouwen. Of maak een cruise naar Griekenland en bekijk de ene middag dorpen van wit stucwerk gestapeld op kliffen en dwaal de volgende middag rond bij oude vestingwerken.

Eilanden
Getty Images

Duik in de iconische steden en culturen van Europa, ga op een boeiende landexcursie. Maak u een voorstelling van de magie van David van Michelangelo. Ontdek de vele tapasbars in Barcelona of dompel uzelf onder in IJslandse warmwaterbronnen. Er is zoveel keus!

Bezoek IJsland

U kunt uw cruise beginnen of eindigen in de meest noordelijke hoofdstad ter wereld: Reykjavík. 
Met zijn geologische wonderen en spectaculaire landschappen, maar ook dynamische culturele attracties en een bloeiende culinaire scene, is Reykjavík al heel lang een populaire bestemming onder cruisegangers. Geniet van het stomende water van de Blue Lagoon, bewonder de adembenemende architectuur van IJslands grootste kerk, Hallgrímskirkja, en verdiep u in de bekroonde interactieve tentoonstellingen over IJslands natuurkrachten in Perlan. 

De Canarische eilanden wachten op u

Ontsnap naar de buitenaards mooie tropische landschappen van de Canarische Eilanden. Ontspan op de zachte gouden stranden van de eilanden of verken enkele van hun UNESCO-werelderfgoedlocaties - waaronder het Nationaal Park Teide, waar u met een kabelbaan naar de top van de vulkaan Teide kunt reizen, de hoogste berg van Spanje en San Cristóbal de La Laguna, waarvan de kathedralen, pleinen en koloniale herenhuizen een mix zijn van Europese, Spaans-Portugese en Amerikaanse invloeden.

Op cruise in de Middellandse Zee

Laat u betoveren door de Middellandse Zee op deze routes met klassieke bezienswaardigheden, pittoreske dorpjes en glinsterend blauw water. Vaar door de Straat van Messina en wees getuige van fonteinen van gloeiendhete lava die uit de Stromboli spuiten, de op een na meest actieve vulkaan op aarde. Wandel over de muren in de oude stad Dubrovnik en bewonder de opmerkelijke architectuur van Gaudí in Barcelona.

Ontdek ook de bakermat van de Olympische Spelen in Griekenland, de ruïnes van de vuurtoren van Faros in Alexandrië en de iconische monumenten van Egypte: de sfinx en de grote piramiden van Gizeh. Verken de legendarische stad Efeze in Turkije en profiteer van een overnachting om de bazaars, paleizen en moskeeën van Istanbul te verkennen.

Auteur