Geen reisgarantie bij vijftien reisaanbieders

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vijftien reisaanbieders op de vingers getikt omdat zij geen reisgarantie boden. De ingreep heeft ertoe geleid dat de betreffende partijen alles alsnog geregeld hebben.

Reizigers die een pakketreis of een gekoppeld reisarrangement boeken horen verplicht een garantieregeling aangeboden te krijgen van hun reisaanbieder. Consumenten die hun reis al betaald hebben, zijn daarmee hun geld niet kwijt als de aanbieder failliet gaat. Ook zorgt de garantieregeling ervoor dat consumenten die al op reis zijn eventueel terug kunnen komen.

Onbekend

Er zijn door de ACM geen namen van betrokken reisaanbieders naar buiten gebracht. De toezichthouder had bij zeven bedrijven tevens een last onder dwangsom aangekondigd, maar de dwangsommen hoefden uiteindelijk niet betaald te worden.

Informeer voordat u boekt of de reisaanbieder aangesloten is bij een garantiefonds. In Nederland zijn dat de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO).

Bron(nen):