Hoogtepunten van Schotland: de 5 best beoordeelde plaatsen

Getty Images

Schotland staat bekend om zijn ruwe en overweldigende natuur. Het land is erg divers met in het noorden de Schotse Highlands, de Shetland eilanden en in het zuiden steden als Glasgow en Edinburgh.

U kunt er namelijk heerlijk wandelen door de bergen. Schotland is prima bereikbaar vanuit Nederland, dagelijks gaan er diverse lijnvluchten naar verschillende vliegvelden in Schotland. Ook is het aanbod van hotels, bed & breakfasts, vakantiehuizen en campings voldoende voor de wensen van iedere vakantieganger. Dit zijn de best beoordeelde plaatsen in Schotland:

Glasgow 8.6
Edinburgh 8.4
Inverness 8.1
Glencoe 8.1
Pitlochry 8.0

[ITEMADVERTORIAL]

Glasgow

Glasgow is een fascinerende stad vol met mooie plekjes en vele verrassingen. Er zijn prachtige musea, waarvan er veel zelfs gratis te bezichtigen zijn. Daarnaast vindt u in Glasgow erg veel restaurants van een goed niveau en talrijke hippe nachtclubs. De stad is minder toeristisch dan Edinburgh en dat zorgt voor een typisch Schotse sfeer. Wanneer u een bezoek brengt aan Glasgow gaat u dan ook langs West End, wat volgens een Zoover bezoeker het gezelligste gebied van de stad is. Nog een aanrader is een bezoekje aan de hoogste bioscoop van de stad en neem de glazenlift naar de bovenste etage; een geweldig uitzicht!

Edinburgh

Het prachtige historische stadscentrum is voor veel toeristen de reden om een bezoekje te brengen aan Edinburgh. Het openbaar vervoer is goed geregeld en is niet overdreven duur. De stad zelf is ook zeer geschikt om lekker doorheen te wandelen. Trek dan wel goede wandelschoenen aan, want er zijn wel wat hoogteverschillen in deze stad. Edinburgh is een overzichtelijke stad en voelt soms “dorps” aan ondanks dat het een van de grootste steden van Schotland is. Een aanrader is de Ierse pub ‘Finnigan’s Wake’. In deze pub is het traditie om een bijzonder T-shirt te ruilen voor een T-shirt van de pub. Uw shirt zullen ze dan aan het plafond van de pub hangen!

Inverness

Inverness in niet zo heel groot, maar wel erg gezellig. De omgeving bij Inverness is werkelijk prachtig, de natuur is mooi en het is er erg groen. Vanuit Inverness zijn er legio mogelijkheden voor dagtripjes, bijvoorbeeld naar het meer van Loch Ness, diverse kastelen en een van de whisky stokerijen in de omgeving. Ook wanneer u geïnteresseerd bent in de Schotse geschiedenis is Inverness een goede bestemming met in de omgeving het slagveld van Culloden.

Glencoe

Bent u een liefhebber van natuur én wandelen? Dan is Glencoe voor u een fantastische bestemming! Glencoe is qua natuur zeker een van de mooiste plekjes van Schotland. Er zijn steile hellingen, kabbelende beekjes en bovenal een heerlijke rust. Kortom een bestemming in Schotland wat u absoluut niet mag missen wanneer u van de Schotse natuur wilt genieten.

Pitlochry

Pitlochry (zie foto boven artikel) is een gezellig stadje omgeven door prachtige natuur. Het stadje is typisch Schots met voldoende lokale pubs, winkels en restaurantjes. Pitlochry is tevens een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes in de nabije omgeving. Een aanrader is het uitzichtpunt “Queensview” waar u werkelijk een fantastisch uitzicht heeft over het water en de bergen.

De beoordelingen zijn afkomstig van bezoekers van Zoover. Meer beoordelingen van bestemmingen in Schotland? Kijk op zoover.nl

Auteur 
  • Zoover
Bron 
  • www.zoover.nl