Meerderheid Pluslezers kiest voor vakantie laagseizoen om de rust

De meeste 50-plussers gaan buiten de zomermaanden op vakantie omdat het dan rustig is. Lagere prijzen spelen een minder belangrijke rol.

Dat blijkt uit onze wekelijkse stelling: ik ga liever op vakantie in het laagseizoen.

Er werd massaal gestemd door de bezoekers op PlusOnline (ruim 1700 keer). Tweederde stemde 'eens, omdat het dan rustiger is', 32 procent koos voor 'eens, want dan is het goedkoper'. Een kleine 2 procent kiest niet bewust voor een vakantie in het laagseizoen. 

'Natuur is op z'n mooist'

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om buiten het hoogseizoen de koffers te pakken. "Wij gaan met de caravan in het laagseizoen", zegt A. Boenning. "Lekker rustig op de wegen. We gaan graag naar Denemarken en Duitsland." Leny Lauten schrijft: "Mei is ideaal. Mooi weer, lage prijzen en de natuur is dan op zijn mooist." 

'Niet te heet voor uitstapjes'

Hans Verhoeven gaat op zijn beurt graag met de caravan naar Spanje. "En we maken dan uitgebreide stops in België en Frankrijk om te wandelen of te fietsen. Niet alleen is het in het laagseizoen veel voordeliger en rustiger, het is ook nog eens niet zo heet, zodat je allerlei inspannende activiteiten kunt ondernemen zonder helemaal uitgeput te raken."

'Mooiste plek op de camping'

"Meestal gaan we in juni en de eerste week van juli op vakantie", zegt Lex, "omdat je dan nog de mooiste plaatsen kunt uitzoeken. Ook gaan we dan nog de laatste week van augustus en de eerste week van september." 

G. Seinen-schipper sluit zich daarbij aan: "Wij kiezen altijd in het voorjaar voor de Cote d'Azur. Dan is het aangenaam weer, niet te heet en nog lekker rustig op de camping. Dan kunnen we nog volop fietsen en markten bezoeken. Daarna zit het daar stampvol."