Op vakantie: de voordelen van een busreis

Getty Images

De busreis heeft een wat stoffig imago, terwijl het juist zoveel voordelen biedt. Het is een makkelijke, comfortabele en gezellige manier van reizen en je komt op plekken waar je zelf niet zo snel zou komen. We zetten een aantal voordelen voor u op een rijtje. 

Tijdens de coronacrisis worden speciale regels ingevoerd als het gaat om reizen met groepen. U kunt de regels vinden bij de busmaatschappij waar u wilt boeken. 

Veel mogelijkheden

U denkt bij een busreis misschien aan een enorm lange reis met allemaal verplichte activiteiten, maar dat is niet het geval. Er zijn veel andere mogelijkheden: 

 • Stedentrips
 • Cultuurreizen
 • Fietsvakanties per bus
 • Wandelvakanties per bus
 • Luxe busreizen (een kleinere groep en een ruimere bus)

De fiets mag mee

Het is bij een aantal aanbieders mogelijk om uw fiets mee te nemen in de bus. Zo kunt u op de plaats van bestemming een heerlijke fietstocht maken met uw eigen fiets. Controleer voor vertrek wel eerst of deze mogelijkheid aangeboden wordt. Een andere optie is de, zoals hierboven genoemd, fietsvakantie per bus. Uw fiets of huurfiets gaat dan mee in een speciale fietsaanhanger achter de bus. U ontdekt uw bestemming door middel van prachtige fietsroutes, met een gids of begeleider die routes met u mee fietst. Bent u meer een wandelaar? Dan zijn er ook wandelreizen per bus, waar u onder begeleiding een (aantal) wandeling(en) maakt. 

Ontmoetingen met andere reizigers

Voor de mensen die graag een praatje maken met andere mensen is een busreis een mooie optie. U ontmoet allerlei mensen en gaat voor een deel samen op reis. Afhankelijk van het type reis dat u kiest, kunt u ook de activiteiten samen doen. En mocht u onderweg hulp nodig hebben, dan zijn er altijd andere mensen in de buurt. Reist u liever alleen? Dat kan natuurlijk ook. Dan gaat u wel met de bus mee, maar trekt u op bestemming uw eigen plan. 

Comfortabel en zonder stress

Het klinkt misschien als een cliché, maar het is wel zo: een busreis zorgt voor minder stress. Omdat u al met de bus gaat, hoeft u bijvoorbeeld geen vervoer te regelen van en naar uw bestemming, slaapplaats of uitstapjes. Een comfortabele manier van reizen. 

Bijzondere bestemmingen

Op een busreis maakt u tussenstops op prachtige plekken en dit zijn niet altijd de meest toeristische bestemmingen. Zo ontdekt u nieuwe plaatsen waar u zelf misschien niet zomaar heen zou gaan. Bijvoorbeeld een prachtig bergdorpje of een bijzondere kustplaats. 

Een aantal tips:

 • Bewaar uw reisdocumenten, paspoort en andere belangrijke spullen in een klein tasje die u bij u draagt. Zo heb alles bij u bij bijvoorbeeld een tussenstop.
 • Zorg dat u opladers van elektronica op een makkelijk te bereiken plek inpakt, zodat u op tijd uw spullen kunt opladen.
 • Voor als u het leuk vindt: verzamel de contactgegevens van uw medereizigers en maak een groepsapp/mailgroep aan om foto’s en video’s uit te wisselen van de reis. 
   
Auteur 
 • Redactie