Rendement op uw vakantiegeld? Het kan nog!

Het vakantiegeld komt er weer aan. Wat gaat u ermee doen? Door de lage spaarrente lijkt uitgeven de beste optie. Hier zijn 6 tips voor meer rendement voor uw vakantiegeld.

De spaarrente is historisch laag en gaat voorlopig niet stijgen. Voor rendement op uw vakantiegeld moet u dus verder kijken dan de spaarrekening.

 

Sparen in het buitenland

 

De tijd dat banken naar uw spaargeld visten met spaaracties is voorbij. Voor een hogere spaarrente moet u tegenwoordig in het buitenland zijn. Wie het spaargeld tijdelijk vastzet in een Europees deposito kan nog rekenen op een spaarrente tot 2,00%.

 

Sparen in het buitenland ingewikkeld? Niet met deze nieuwe spaar-platforms. Open online 1 of meer Europese deposito’s, veilig en volledig in het het Nederlands:

 

Ga beleggen

 

Ook beleggen kan tegenwoordig eenvoudig online. Vraag gratis een informatiepakket aan bij de diverse aanbieders en bepaal welke het beste bij je past:

 

 

Vorig jaar steeg de AEX-index nog 13%. Uiteraard is dit geen garantie voor de toekomst. Een negatief rendement is namelijk niet uitgesloten. Beleggen is om deze reden geen alternatief voor sparen en doet u met geld dat u kunt missen.

 

Uw lening of hypotheek aflossen

 

Wie direct de maandlast wil verlagen, gebruikt het vakantiegeld om af te lossen. Start met aflossen bij de duurste kredieten, zoals minileningen en kredietkaarten. Heb je meerdere lopende leningen? Voeg ze dan meteen samen en sluit uw leningen over naar een lagere rente.

 

Ook het aflossen van de hypotheek levert een besparing op in de vorm van een lagere hypotheekrente. Dit kan bij de meeste geldverstrekkers boetevrij tot 10% of 20% van de hypotheeksom. Komt u door de aflossing in een lagere risicoklasse kan dit tevens een rentekorting opleveren.

 

Het vakantiegeld investeren

 

Een investering genereert inkomsten op een later moment. Kies daarbij iets dicht bij huis en waarmee u bekend bent. Zoals uw eigen huis! Onderhoud of een verbouwing kunt u deels met uw vakantiegeld financieren. Naast meer woongenot, stijgt de waarde van uw huis.

 

Door de stijgende huizenprijs is investeren in vastgoed populair. Kopen om te verhuren dus. Met alleen uw vakantiegeld komt u niet ver. Een aantal geldverstrekkers biedt een hypotheek speciaal voor beleggingspanden. Laat vrijblijvend uw mogelijkheden berekenen door een expert.