Top 3 mooiste stranden van de Algarve en de Costa Blanca

Spanje en Portugal zijn allebei heerlijke vakantielanden. Heeft u al gekozen welke van de twee het wordt, in de zomer van 2019? In dit artikel presenteren we de top 3 fijnste stranden van beide kustgebieden. Aan u de beslissing: welke is het meest aanlokkelijk?

Top 3 stranden in de Portugese Algarve

Portugal is een veelzijdig en warm land. Liefhebbers van mooie stranden zijn in de zuidelijke Portugese Algarve ook zeker aan het goede adres. Wij hebben de drie mooiste stranden uitgelicht.

3. Praia da Amoreira, Aljezur, Algarve
Het best bewaarde geheim van de Algarve. Dit uitgestrekte strand kent heerlijke minibaden tussen de rotsen. De zee is hier kalm en warm. Geen massa's toeristen met gillende kinderen, geen luide muziek, strandtenten of andere commerciële activiteiten.Dit strand is bedoeld voor de liefhebbers. Er is één restaurantje te vinden met lekkere visgerechten op het menu. U vindt dit strand vlakbij het dorpje Aljezur.

2. Praia de Rocha, Portimao
Een uur bij Faro vandaan vindt U de stad Portimao. Van heinde en verre komen mensen hiernaartoe om heerlijke visschotels en vers gevangen zeevruchten te proeven. Maar de echte aantrekkingskracht gaat uit van het goudgele strand Praia de Rocha.

1. Dona Ana, Algarve
Met witte zandstranden, fantastische rotsformaties die uit de zee omhoog komen en de serene rust en schoonheid van de zee. De strandjes in Lagos behoren tot de internationale top. Dona Ana is met afstand het meest spectaculaire strand van Portugal en U moet er als strandliefhebber geweest zijn.

Top 3 stranden aan de Spaanse Costa Blanca

De Costa Blanca (Nederlands: witte kust) strekt zich uit over een strook van zo'n 200 kilometer aan de zuid-oostkust van Spanje. Deze kustlijn bevindt zich in de provincie Alicante, waar u schitterende, vredige stranden met heel fijn zand aantreft. Tel daar het zachte en zonnige mediterraanse klimaat bij op, en u hebt de ideale vakantieplek voor de echte zonaanbidder. Wij hebben de drie mooiste stranden uitgelicht.

3. Cala Finestrat, Benidorm
Dit halve stadsstrand behoort tot Benidorm, maar ligt op zo'n 3 kilometer van het bruisende centrum van deze populaire bestemming. Ondanks de gebouwen die Cala Finestrat omgeven, is het toch een oase van rust met tal van voorzieningen die op maat gemaakt is van gezinnen met kinderen. Als u aan de Costa Blanca verblijft, dan gaat u ongetwijfeld een onvergetelijke vakantie tegemoet!

2. Playa de la Fossa, Calpe
Het uitzicht vanaf dit mooie en populaire strand van Calpe wordt gekenmerkt door de indrukwekkende rots Peñón de Ifach die uit de zee oprijst. Calpe is een beroemde toeristische bestemming waar echt alles aanwezig is voor een onvergetelijke strandvakantie. Bent u gekomen voor een actieve vakantie? Geen probleem, er is zoveel keuze... Zo zijn er verschillende standen waar u watersportmateriaal kan huren, verschillende centra die zich focussen op de onderwaterduiksport en voldoende mogelijkheden om een bootexcursie te maken voor liefhebbers van de vissport.

1. Playa de Levante, Benidorm
De Playa de Levante is het populairste strand van Benidorm. Het is heel erg geliefd onder zowel toeristen als lokale inwoners, die ook de mooie strandpromenade weten te waarderen. Aan voorzieningen is er geen gebrek en het strand werd daarvoor in het verleden beloond met een Blauwe Vlag. Het strand is ook geschikt om uw (klein)kinderen mee te nemen, want de veiligheid wordt er het hele jaar door gegarandeerd door de aanwezige strandwacht.