Top 5 bezienswaardigheden in Stockholm

Stockholm, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, wordt gezien als één van de mooiste steden ter wereld. De stad is extreem schoon en er zijn veel mooie bezienswaardigheden. PlusOnline en Zoover hebben de 5 best gewaardeerde bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet.

Stockholm is een ruime opgezette stad, gebouwd op 14 eilanden die met bruggen aan elkaar verbonden zijn. Midden in de stad vindt u Europa's grootste Middeleeuwse centrum en bruisend hart van de stad, Gamla Stan. Maar er is nog veel meer. Tip: de Stockholm Card is een aanrader voor als u veel bezienswaardigheden wilt bezoeken.

Top 5 best beoordeelde bezienswaardigheden:

Gamla Stan (Old Town) (waardering 8,9)

''Gambla Stan is de plek waar Stockholm in de 13e eeuw ontstaan is. Deze oude stadskern heeft kleine middeleeuwse straatjes, 17e eeuwse gangetjes, pleinen en paleizen. Een groot deel van de wijk is autovrij en je kunt er dus rustig rondslenteren. De nauwe steegjes zijn in alle jaargetijden heerlijk om doorheen te wandelen. Met hele bijzondere winkeltjes, maar ook vooral ook de prachtige bezienswaardigheden zoals het koninklijk paleis, de prachtige haven, mooie kerken en de vele musea in de buurt. De sfeer is knus en als je Gamla Stun uitloopt, wandel je zo weer een compleet ander deel van Stockholm binnen.'' Aldus bezoekers op Zoover.nl over Gambla Stan (Old Town)

Skansen Open-Air Museum (waardering 8,7)

''Dit grote park is een combinatie van een Zweedse dierentuin en een openluchtmuseum. Het ligt op het eiland Djurgarden en is zeker een bezoek waard.In het museum zijn oude Zweedse huisjes en winkeltjes te bezichtigen, waar mensen verkleed in kledij van vroeger uitleg geven. Erg leuk en interessant. Er is veel te zien over de geschiedenis van Zweden en de combinatie met een dierentuin maakt het park ideaal voor een hele dag vermaak. Goed ook om te zien dat de dieren zich hier zo op hun gemak voelen''. Aldus bezoeks op Zoover.nl over Skansen Open-Air Museum.

Vasa Museum (waardering 8,6)

''Het Vasa Museum is één van de meest populaire attracties van Scandinavië. Het museum is geconstrueerd als een schip met meerdere dekken, zowel van binnen als buiten. Het schip zonk bij zijn eerste tocht in 1628 in de haven van Stockholm en werd in 1956 geboren en voor 98% in authentieke staat gerestaureert. Dit gerestaureerde schip is nu het middelpunt van het museum. Handig om te weten is dat het museum goed te bezoeken is met de 'hop on/hop off bus vanuit het Paleis.'' Aldus bezoekers op Zoover.nl over Vasa Museum.

Drottningholm Palace (waardering 8,6)

''Het Drottningholm Paleis buiten Stockholm wordt bewoond door de Zweedse Koninklijke familie sinds 1981. Het werd eind 17e eeuw gebouwd, nadat een vorig paleis was afgebrand. Achter het paleis ligt een mooi park, in Franse barokstijl aangelegd, met bronzen beelden en fonteinen. Later kwam er nog een Engelse tuin bij. Delen van het paleis worden bewoond door de Koninklijke familie, de rest is te bezoeken. Sinds 1991 staat het paleis op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tocht vanuit Stockholm per schip is absoluut de moeite waard. Zeker van op het water maakt het paleis veel indruk. Bij een bezoek aan Stockholm mag dit paleis niet ontbreken op de lijst van te bezoeken objecten in de stad.'' Aldus bezoekers op Zoover.nl over Drottningholm Palace.

City Hall (waardering 8.4)

''Het Stadhuis van Stockholm is één van de belangrijkste gebouwen in Zweden. Het is kort na de Eerste Wereldoorlog gebouwd aan de waterkant. Het stadhuis kan gerust als visitekaartje van Stockholm beschouwd worden. In de Blauwe Hal, de grootste feestzaal van het stadhuis, vindt elk jaar op 10 december het Nobelfeest plaats. Ook het museum in de 106 meter hoge toren is de moeite waard, hier ziet u de onstaangeschiedenis van het gebouw.'' Aldus bezoekers op Zoover.nl over City Hall

Bent u net terug van vakantie? Vergeet dan niet ook uw beoordeling achter te laten op Zoover.nl

Bron(nen):
  • Zoover.nl