Toscane in Frankrijk: een pareltje in het zuiden

In het Zuid-Westen van Frankrijk ligt Gers, het onontdekte Toscane van Frankrijk. Hier komt u volledig tot rust, kunt u terecht bij gastvrije inwoners en genieten van de prachtige natuur. Toscane, alleen dan zonder massatoerisme. Hoe is dat eigenlijk?

Gers, een uitgestrekt landbouw gebied in Occitanië, wordt ook wel één van de dunstbevolkte gebieden van Europa genoemd. Er wonen maar weinig mensen en het gebied trekt nog weinig toeristen aan. De vakantieganger kan hier op een ontspannen manier genieten van de schoonheid van de natuur. Een betere en mooiere plek in het zuiden voor uw rust is er niet!

De vier mooiste dorpjes

Uit de regio staan maar liefst vier dorpjes op de lijst van mooiste dorpjes in Frankrijk: Fources, Montréal Du-Gers, Larressingle en La Romieu liggen binnen een straal van 15 kilometer en zijn goed te bezoeken tijdens uw vakantie in Gers. Het zijn historische en leuke dorpjes, maar het is er bovenal heerlijk rustig. 

Veel hotels vindt u hier niet, maar bijzondere overnachtingen wél. Oude kastelen en landhuizen zijn gerenoveerd tot bed & breakfasts en dat maakt uw verblijf een stukje leuker. 

De locals

Bij de lokale bevolking kunt u terecht, aan gastvrijheid geen tekort! De mensen zijn trots op de regio: ze genieten van het leven en de rust, er is geen stress en ze hebben geen last van massatoerisme. En dat wil men natuurlijk graag zo houden.

De wijnen

In het gebied vindt u mooie wijnroutes die u met de auto of fiets kunt bereiken. Stop onderweg even en neem een kijkje bij de wijnboeren. Maak bijvoorbeeld gebruik van een rondleiding of wijnproeverij. Dit is niet commercieel, wijn maken ze hier met passie. En ze zijn bijzonder goed! De regio heeft namelijk de meeste zonnige dagen van Frankrijk. 

Heerlijk die wijnen, maar sla zeker Armagnac niet over. Hier staat Gers namelijk om bekend. Armagnac is de oudste drank van Frankrijk en wordt al gedronken sinds de 12e eeuw. Het is een sterke likeur met minimaal 40 procent alcohol, gemaakt van witte druiven. De oudere generaties van de regio drinken het als water. 

Voor de wijn- en natuurliefhebbers is Gers absoluut een tip voor een ontspannen vakantie. Een perfect plekje voor uw rust. 

Bron(nen):