Een nieuwe liefde via Plus

Getty Images

Acht single Pluslezers stonden in het novembernummer: zij zochten een leuke m/v. Brieven stroomden binnen, afspraakjes werden gemaakt. Hoe is het hun vergaan? Kregen ze veel reacties? En zat ‘die ene’ erbij?

De stoute schoenen

Gerard van Vianen (76) uit Den Haag
Aantal reacties: 22
Aantal dates: 1
De ‘ware’ gevonden? Ja

Het viel Gerard op dat er opvallend veel dames ”uit Deventer of nog verder weg” reageerden. “En de meesten leken alleen maar met mij over hun ziekte te willen praten.” Maar er was er één bij uit Naaldwijk, ­lekker dichtbij, en dat leek hem wel wat. Na hun eerste gesprek belde zij hem zeker vijf of zes keer op, en uiteindelijk trok hij de stoute schoenen aan. Ze kwam hem ophalen bij de bus, een sympathiek gebaar. Het bleek een gezellig mens. Tweemaal weduwe, geen kinderen en buitenshuis heel actief, net als hij. Ze hebben de hele middag zitten kletsen en nu wil hij wel een latrelatie met haar. Nee, niet samenwonen. Hij heeft zoveel bezigheden, dat wil hij graag zo houden.

 

"Best gezellig"

Flip van Dalen (64) uit Voorschoten
Aantal reacties: 20
Aantal dates: 3
De ‘ware’ gevonden? Nee

Met drie dames – zij hadden een brief zonder taalfouten gestuurd – maakte Flip een afspraak in een restaurant. Met de eerste had hij een leuk gesprek, maar er was geen klik. Met nummer twee was het ook “best gezellig”. Wat hij alleen een beetje vreemd vond: op het moment dat de ober met de rekening kwam, verdween ze in het toilet. Het telefoongesprek dat hij met nummer drie voerde, was veelbelovend. Maar twee dagen voordat hij haar zou ontmoeten, belde ze op om te zeggen dat ze de locatie niks vond. Dat vond hij merkwaardig. Uiteindelijk hebben ze in de bar van een wegrestaurant wat zitten kletsen, maar Flip wist meteen: dit wordt niets. Hij blijft er laconiek onder: “Dan toch maar weer het internet op.”

 

Spaanse charme

Wouter Rietveld (62) uit Giessenburg
Aantal reacties: 15
Aantal dates: 2
De ‘ware’ gevonden? Wellicht

Wouter liet alle brieven rustig bezinken en koos er toen vier uit. Twee daarvan hebben inmiddels tot een ontmoeting geleid. Beide dames konden hem bekoren, maar zijn hart gaat ­duidelijk uit naar nummer twee: een Spaanse ­dame met wie hij in een ­café ­gezellig heeft zitten babbelen.

Hij had zich kort voor de afspraak een nieuw kapsel aangemeten, dus zij herkende hem niet meteen van de foto. Maar blijkbaar beviel hij haar goed, want hij was nog niet thuis of zij belde al op om te vertellen hoe leuk zij hem vond. Maar hij heeft eerlijk tegen haar gezegd: “Ik wil eerst die twee anderen nog ontmoeten en daarna maak ik een keus.” Het is dus nog even ­afwachten.

 

Niet moeten, maar willen

Jan Pluk (77) uit Kudelstaart
Aantal reacties: 12
Aantal dates: 3
De ‘ware’ gevonden?
Nee

Twaalf reacties vond Jan wat weinig. Op contact­advertenties in de krant kreeg hij er meer. Elf ­dames woonden te ver weg; die ene uit de omgeving heeft hij opgebeld. Het afspraakje werd een teleurstelling. Het klikte van beide kanten niet. Dan toch maar twee anderen geprobeerd. Het bleken aardige dames, allebei, en hadden ze in de buurt gewoond, dan was het misschien wat geworden. Maar als je iets wilt ­opbouwen, moet je er geen honderd kilometer voor hoeven te rijden, ­aldus Jan. En nu? ­“Gewoon maar weer eens een advertentie in de krant proberen”, zegt hij. “Maar ik ben niet wanhopig op zoek. Een relatie is voor mij geen moeten, het is willen.”

 

"Ik val voor deze man"

Christa Clton (66) uit Hendrik-Ido-Ambacht
Aantal reacties: 12
Aantal dates: 2
De 'ware' gevonden? Ja

Christa heeft zich kostelijk vermaakt met de brieven die ze kreeg. Eén man besloot zijn e-mail met: “Klinkt dit leuk in jouw oortjes?” Een paar dagen later herkende ze hem in het tv-programma Opgelicht. Daar was ze dan mooi aan ontsnapt! Eén brief, van Emile, sprong eruit omdat hij zo eerlijk was, niet hoogdravend. Ze maakten een lunchafspraak in een wegrestaurant en het klikte. Er volgden meer afspraakjes en inmiddels weet ze: “Ik val voor deze man.” Hij stuurt haar gedichten, kookt voor haar – kortom: ze wordt in de watten gelegd. Het zou haar niet verbazen als ze binnenkort minder ging werken in de schoonheidssalon. “Er is meer in het leven dan werk, ­nietwaar?”

 

"Helaas pindakaas"

Carla Hut (53) uit Haarlem
Aantal reacties: 3
Aantal dates: geen
De ‘ware’ gevonden? Nee

“Er is niet veel gebeurd”, zegt Carla. Er klinkt een lichte teleurstelling in door. De eerste brief die ze kreeg, was van een man van 66. Dertien jaar ouder dus, en dat leeftijdsverschil vindt ze te groot. Haar grens ligt bij 60 jaar. Nummer twee schreef dat hij tot voor kort voor zijn moeder had gezorgd. Dat wordt niks, dacht ze; was hij niet gewoon toe aan een andere moeder? De brief van nummer drie stond vol spelfouten; ook die heeft ze terzijde gelegd. Maar ze geeft de moed niet op. Als er een man voor haar is weggelegd, komt hij vanzelf wel op haar pad. En zo niet? “Helaas pindakaas.”

 

'Te druk met sporten'

Els van den Berg (61) uit Meppel
Aantal reacties: 25
Aantal dates: 1
De ‘ware’ gevonden? Nee

Het grote aantal brieven verraste Els. Ze selecteerde er twee. De eerste vond ze aan de telefoon “wel erg langdradig”. Bleef nog één brief over: een man van 66, sportief, gek op wandelen, net als Els. “Ik zou die passie graag met je willen delen”, schreef hij. Hij woonde weliswaar aan de andere kant van het land, maar zijn foto oogde leuk, dus waarom de gok niet gewaagd? Ze maakten een lunch­afspraak in een restaurant en ­waarachtig, het was gezellig en veelbelovend. Maar een week later liet hij per e-mail weten dat hij ­eigenlijk geen tijd heeft voor een relatie. Het lag niet aan haar, schreef hij, maar hij had het te druk met sporten. Els begrijpt het niet. “Soms moet je durven investeren.”

 

Liever vrijheid

Sara van der Boon (74) uit Egmond aan Zee
Aantal reacties: 2
Aantal dates: geen
De ‘ware’ gevonden? Nee

Van de twee brieven die Sara kreeg, was meteen duidelijk dat ‘hij’ er niet bij zat. De ene was van een tachtiger die nooit eerder een relatie had gehad. De ander bezondigde zich aan nogal wat taalfouten. Hij woonde ook een beetje ver weg en bovendien bleek hij op zoek naar een vriendschappelijke relatie, met de klemtoon op vriendschappelijk. Maar aan een vriend heeft Sara geen behoefte, die heeft ze genoeg. Zij wil een beetje romantiek. Als dat er niet in zit, kiest ze liever voor haar vrijheid. Ze vindt dat ze nu alles heeft gedaan om nog eens iemand in haar leven toe te laten. Nu kan ze met een gerust hart verder met haar oude vertrouwde leventje.

Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Plus Magazine