FNV wil nu al AOW afspraken

Agnes Jongerius, voorzitter van de vakbond FNV heeft gisteren aangegeven al voor de verkiezingen van 9 juni afspraken te willen maken over de AOW-leeftijd.

In het Tv-programma Buitenhof heeft gisteren Agnes Jongerius, voorzitter van het FNV aangegeven nog voor de verkiezingen van 9 juni afspraken te willen maken over de AOW en aanpassingen van het pensioenstelsel. Jongerius vindt het goed om te kijken of we op punt van de AOW-leeftijd en pensioenen de blessuretijd kunnen gebruiken, de tijd tot de verkiezingen. Tot de val van het kabinet leek de verhoging van de AOW-leeftijd vrijwel een voldongen feit.

[ITEMADVERTORIAL]
De FNV ziet de periode tot de verkiezingen een goede gelegenheid om verkenningen te doen, de meningen wat los te weken van het voorstel dat het gevallen kabinet nog heeft neergelegd en nieuwe afspraken te maken over de AOW-leeftijd. Ze zegt al te onderzoeken of er met de werkgevers afspraken te maken zijn. Met de politiek wordt dat een heel ander verhaal omdat veel politieke partijen een verhoging van de AOW in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.
Auteur 
  • Redactie