Kortweg Dichtbij

Heerlijk wandelen, een landgoed bezoeken of een fietstocht maken. Plus zet een aantal leuke uitstapjes op een rij.

Op zondag 21 september organiseren Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen drie avontuurlijke wandelingen in het kader van het evenement ‘Lopen in het landschap’. Er zijn wandelingen in Garderen (2,5 km, beginpunt parkeerterrein Hogesteeg), Beek-Ubbergen (3 km, beginpunt tegenover het gemeentehuis) en Loenen (8 km, beginpunt schaapsweide Droefakkers).

Informatie: 026–355 25 55, www.mooigelderland.nl

Op Landgoed Zwaluwenburg, gelegen tussen ‘t Harde en Epe bevindt zich de kruidenkwekerij van A. Vogel, waar ingrediënten voor homeopatische producten worden verbouwd. Het landgoed en de kruidentuin zijn gratis opengesteld voor het publiek, de kwekerij is via graspaden vrij te betreden. Er zijn twee wandelroutes uitgezet, van 1 en 4 km lengte. Op 15 oktober vind een excursie plaats (deelname kost €7 p.p., aanmelden via onderstaand telefoonnummer).

Informatie: Landgoed Zwaluwenburg, Eperweg 3-5, 8084 RB ‘t Harde,
0800–864 35 46, www.avogel.nl/tuinen.

Een nieuw initiatief op de Veluwe is de avontuurlijke VeluweFiets-Safari. Op elektrische terreinfietsen trapt u onder leiding van een deskundige gids moeiteloos langs zandverstuivingen, over heidepaadjes en slingerende zandpaden en langs beken. Vanaf €35 p.p.
Informatie: 06–36 56 66 26, www.veluwe-fiets-safari.nl.

Aan de rand van natuurreservaat De Groote Peel ligt B&B De Peelberg, een volledig aangepaste accommodatie waar met name mensen met een rollator of rolstoel van harte welkom zijn. Eigenaresse Gea Roza is gediplomeerd verpleegkundige en kan tegen betaling alle mogelijke zorg verlenen; er zijn een aangepaste badkamer, tillift en hoog/laag bedden aanwezig.
Vanaf €35 p.p.p.n. incl. ontbijt.

Informatie:
De Peelberg, Paalberg 5, 5758 SL Neerkant, 077–466 16 51, www.peelberg.nl.

Van 3 t/m 7 september vindt de 14e Landgoedfair met als thema ‘Warm & Werelds’ plaats op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Gelijktijdig wordt op het landgoed het Wereldkampioenschap Vierspannen verreden. Zestig vierspanrijders uit de hele wereld strijden daarbij om de titel. Geopend van 10-18 uur, toegang vanaf €15 p.p. (incl. toegang tot het WK Vierspannen).

Informatie:
Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, ‘t Klooster 5, 4153 RR Beesd, 034–568 70 10, www.landgoedfair.nl.
Auteur 
  • Marieke van Dantzig