Eropuit! De spannendste wandelingen in Europa

Getty Images

Houdt u van spannende, leuke en mooie bestemmingen? PlusOnline zet in dit artikel een paar uitdagende tripjes voor u op een rij. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook hiermee helpen wij u graag op weg. 

Trektochten in Zweden

Treed binnen in het land van de trektochten: Zweden. Het land van de rendieren, bergen en het water. De frisse lucht en de prachtige omgeving zorgen ervoor dat u het stressvolle leven ver achter u laat. Eropuit in Zweden!

Trektocht
Iedereen kan een trektocht op zijn of haar niveau maken en genieten van de prachtige omgeving. Zweden bezit een groot aantal wandelpaden die kriskras door het land lopen. Wandelen in het gebied Dalarna is zeker een aanrader. In het dorpje Själenfjällen kunt u op verschillende niveaus een trektocht of wandeling maken. Het dorpje en de omgeving liggen in een prachtige rustige omgeving. Onderweg kunt u uitpuffen of overnachten bij een van de goed onderhouden herbergen, bergstations en berghutten. Of zorgt u zelf voor u eigen onderdak, en neemt u een eigen tent mee? Het mooiste van Zweden zijn de regels. Die zijn er nauwelijks. Zweden heeft het ''Allemansrecht'' (Allemansrätten) vastgelegd in zijn grondwet. Dat betekent dat je in elk natuurgebied mag komen waar je maar wilt. Voorwaarde is wel dat u de omgeving ook achterlaat zoals u die heeft aangetroffen -onaangeroerd.
[ITEMADVERTORIAL]
Een goed begin is het halve werk
Voordat u aan een trektocht begint moet u goed voorbereid op pad gaan. U wilt niet onderweg erachter komen dat u iets vergeten bent. Zorg in ieder geval voor goede kleding. Geadviseerd wordt om sowieso het volgende bij u te hebben.
1. Beschermende jas
2. Warm vest
3. Muts en andere beschermende winterkleding
4. Beschermende en goed uitgeruste tent

Getty Images

 

Langlaufen in Oostenrijk

Wintersporten in het glooiende landschap van de Beierse Alpen centraal gelegen bij de Oostenrijkse grens. U kunt deelnemen aan een gevarieerd programma waarin u de grotten bezoekt en gaat langlaufen. En wat dacht u van een panoramawandeling op 1838 meter hoogte? Ook is er voldoende gelegenheid om zelf de latten onder te binden.

Geniet van de frisse winterwind, de geur van dennenbomen en de prachtige witte natuur. Een langlauftocht door de besneeuwde bossen is voor elke avonturier een aanrader. Het zachte heuvel landschap aan de voet van de Wilder Kaiser is gemaakt om te langlaufen. Beginners en kenners kunnen zich op de zonnige stukken van de vier Kaisergemeenten Going, Ellmau, Scheffau en Söll een weg banen door het winterse landschap. Eropuit in Oostenrijk!

Ga voorbereid op pad
Langlaufen in de winterse bossen van Oostenrijk is een leuke trip. Wel is het erg belangrijk om ook hier uw voorbereidingen goed door te nemen. U wilt natuurlijk niet in de koude bergen staan en realiseren dat u iets vergeten bent. Geadviseerd wordt om u lekker warm aan te kleden met verschillende lagen:
1. Basislaag: voert vocht van de huid af om deze droog en warm te houden. Advies: wollen onderkleding.
2. Tussenlaag: houdt vocht van het lichaam vast en isoleert de lucht. Advies: sweater of jack van polyester of wolffleece.
3. Buitenlaag: beschermt tegen wind, regen of slijtage. Advies: functionele G-1000 of Gore-tex materiaal voor winterse weersomstandigheden.
4. Extra laag: bij extreem lage temperaturen wordt geadviseerd een extra laag aan te trekken bijvoorbeeld een heerlijk donsjack of een warme jas met synthetische voering.

Getty Images

 

Wandelen in de Algarve

Zijn de vorige twee opties te koud voor u? De Algarve is een gebied met prachtige natuur, glooiende heuvels en diverse karakteristieke vissersdorpjes. PlusOnline biedt deze 8 daagse wandelreis door de Algarve aan. Geniet van de heerlijke milde subtropische temperatuur en breng een kleine winterstop door aan de Spaande kust. Eropuit in Spanje!

Wandelen
Wandelen in de Algarve is zeker een belevenis. Houdt u van stoere rotskusten en heuvelachtige gebieden of trekt u het binnenland in voor de mooie dorpjes? De Algarve heeft het allemaal. Het westen van de Algarve is voor in trek als zonbestemming. Maar je kunt er ook heerlijk wandelen over de ruige kliffen van het natuurpark Cabo de Sáo of langs de kust van Lagos en Albufeira. Het oosten is voor de wandelaar werkelijk een zegen. Hier kan in alle rust langs de lagune worden gelopen door het Parque Natural da Ria Formosa. In dit gedeelte van de Algarve vindt je nog heel veel van het verleden terug.

Voordat je op pad gaat
Ook met wandelen is het van belang dat u zich goed voorbereid. Een ongeoefende wandelaar loopt zo'n twee á drie uur per dag in rustig tempo. De geoefende wandelaar loopt vier á vijf uur per dag. Tijdens deze wandel uren is het van belang dat u goed voorbereid bent op bijvoorbeeld de warmte en de omgeving.

Getty Images
Auteur 
Bron 
  • visitsweden.com, wilderkaiser.info, fjallraven.nl