Wat moet ik wel en niet drinken bij het afvallen?

Als u op dieet bent, let u goed op wat u eet. Maar weet u eigenlijk wel of de drankjes die u drinkt ook passen binnen het dieet? De juiste drankjes zorgen ervoor dat uw metabolisme verandert, u niet zo'n trek heeft en uw totale dagelijkse calorieën minder worden. De vraag is: welke drankjes helpen u af te vallen en welke juist niet?

Drink geen... frisdrank

Elke keer dat u een fles frisdrank achterover klokt, drinkt u honderden zogenaamde 'lege' calorieën. Om minder calorieën binnen te krijgen, kunt u overschakelen op light frisdranken. Het is echter de vraag of dit tot gewichtsverlies leidt.

Drink gerust... water

Vervang uw koolzuurhoudende frisdranken door water, dan vermindert het aantal calorieën per dag drastisch. En er zijn nog meer voordelen. Drinkt u twee glazen water voor een maaltijd, dan heeft u eerder een vol gevoel en eet u dus minder. Bovendien toont onderzoek aan dat het drinken van veel water een positief effect heeft op uw metabolisme.

Denk goed na bij het drinken van... smoothies

Als u een banaan, aardbeien en bosbessen pureert tot een schuimige smoothie, heeft u een heerlijk gezond drankje. De smoothie die u thuis maakt is het beste, omdat u het aantal calorieën kunt beperken door goed op de ingrediënten te letten. Smoothies in een restaurant kunnen ijs, honing en andere zoetstoffen bevatten die het aantal calorieën van een smoothie drastisch vermeerderen.

Drink geen... energiedrankjes

Sport- en energiedrankjes zijn net als frisdrank caloriebommen. Ze mogen dan wel meer voedingsmiddelen bevatten, maar dezelfde vitaminen en mineralen vindt u ook in drankjes met minder calorieën. Als u echt af wilt vallen, kun energiedrankjes beter mijden!

Drink gerust... zwarte koffie

Als u cafeïne nodig heeft, kunt u beter voor koffie kiezen dan voor energiedranken. Zwarte koffie bevat geen calorieën en is rijk aan antioxidanten. Studies hebben uitgewezen dat het drinken van matige hoeveelheden koffie (vier tot vijf kopjes per dag) een positieve invloed heeft op uw stemming en concentratie.

Drink geen... speciale koffie

Als u room, smaaksiroop en/of een slagroom toevoegt aan uw koffie, dan is die 'onschuldige' zwarte koffie niet 'onschuldig' meer. Het bevat dan veel suiker en vet. Een speciale koffie kan wel 570 calorieën bevatten. Dit is meer dan een gewone maaltijd! Houdt u niet van zwarte koffie, voeg dan een beetje melk toe en gebruik kunstmatige zoetstof om de calorieën laag te houden.

Drink gerust... groene thee

Groene thee is ook een uitstekende keus als u wat cafeïne wilt hebben. Het bevat geen calorieën. Onderzoek heeft bovendien uitgewezen dat groene thee afvallen stimuleert door de zogenaamde fytochemicaliën. Dit zijn plantaardige verbindingen die het lichaam tijdelijk aanzetten tot het verbranden van meer calorieën en vet. Omdat u hier maar een paar uur voordeel van heeft, helpt het om minstens twee keer per dag groene thee te drinken.

Drink geen... cocktails

Sterke drank bevat minder calorieën dan wijn. Maar mixt u sterke drank met frisdrank of room, kijk dan uit! De calorieën kunnen per glas wel oplopen tot 715 calorieën. Een optie is om rum of wodka te mixen met light frisdrank.

Denk goed na bij het drinken van... light bier

Bier helpt niet echt om af te vallen, maar als u op stap bent en u wilt een biertje drinken, neem dan light bier. Eén glas light bier bevat ongeveer 100 calorieën in vergelijking met 150 calorieën voor een normaal biertje.

Trefwoorden:

5 Comments

Door Willem Ruisch (niet gecontroleerd) op di, 2-2-2016 - 16:42

Ook ik ben te zwaar en een dotter behandeling wordt er gevraagd of ik naar een diëtiste wil door de begeleider van hart revalidatie waar zij gelijk vertelde dat zij het beste dieet had het V.D.H. dieet, nooit van gehoord, wat houd dat in Vreet de Helft Minder was haar antwoord waar zij gelijk in heeft. Dit is de beste methode denk ik.

Door yvonne vreeze (niet gecontroleerd) op ma, 2-11-2015 - 22:29

In het artikel mis ik hoe het zit met wijn (rode, rose, witte en champagne) en met karnemelk, halfvolle en magere melk t.a.v. het lijnen.

Door yvonne vreeze (niet gecontroleerd) op ma, 2-11-2015 - 22:28

In het artikel mis ik hoe het zit met wijn (rode, rose, witte en champagne) en met karnemelk, halfvolle en magere melk t.a.v. het lijnen.

Door À.J.Wijngaerd (niet gecontroleerd) op zo, 6-9-2015 - 11:00

Alle light producten zijn funest. Beter is helemaal suiker te laten staan. Wen je o zo gauw aan. Maar in bijna alles wat je koopt zitten kunstmatige zoetstoffen in. Vreselijk.

Door H.Vieregge (niet gecontroleerd) op do, 14-5-2015 - 20:00

A.u.b. geen light producten want daar zit vaak het giftige aspartaan in !!!