Podcast Gezond Gesprek: Helpt Nutri-Score bij het maken van gezonde keuzes?

Gezond Gesprek met voedingsdeskundige Leroy van de Ree

Leroy van de Ree
Karine Hoenderdos

Je hebt het vast wel eens zien staan op verpakkingen van voedingsmiddelen in de supermarkt: het Nutri-Score logo. Volgens staatssecretaris Van Ooijen van het Ministerie van VWS gaat dit logo ons helpen bij het maken van meer gezonde keuzes in de supermarkt. Maar is dat ook echt zo, en hoe werkt dit logo nu precies?

Daarover gaat dit gezond gesprek met diëtist Leroy van de Ree, het brein achter het bekende Instagram-account 'Voedingsweetjes'. Zijn, tikje rebelse, conclusie van het gesprek: "Kijk niet naar dit logo, want het geeft vooral veel verwarring."

Geen tijd om naar deze podcast te luisteren of nog eens teruglezen wat er gezegd is? Hier vind je een samenvatting van het gesprek.

Leroy van de Ree, geboren in Breda op 21 januari 1994, is een Nederlandse auteur, influencer en voedingsdeskundige. Direct na het afronden van zijn studie Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam in 2019, besloot Leroy om zijn passie voor voeding te delen. Ondanks dat hij niet in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) staat en zich technisch gezien geen diëtist mag noemen, is zijn invloed in de voedingswereld door zijn bereik aanzienlijk. Zijn persoonlijke geschiedenis met een eetstoornis vormt de kern van zijn missie om anderen te helpen gezonder te eten. Het Instagram-account van Leroy van de Ree is @Voedingsweetjes.

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese, namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings.