Oproep: zo vond ik mijn therapeut

Gesprek met therapeut
Getty Images

Heeft u hulp gehad van een psycholoog? Of van een coach of therapeut? De redactie wil graag weten hoe u deze therapeut heeft gevonden.

Als je last hebt van angsten, somberheid of als je vastloopt in je relatie, kun je bij allerlei therapeuten terecht. GZ-psychologen, psychotherapeuten, coaches, er is van alles te vinden.  Maar hoe vind je de therapeut die bij past bij jou en je klachten? En die je echt gaat helpen? Dat is nog niet zo makkelijk.

Er is veel aanbod; de term psycholoog is niet beschermd en iedereen mag zich ‘therapeut’ noemen. Soms raadt de huisarts of praktijkondersteuner iemand aan. Het kan ook zijn dat je via een vriend of buur een goed iemand aangeraden krijgt. Of je vindt iemand via internet.

Reageer

De redactie wil hierover een artikel maken. We zijn op zoek naar mensen die willen vertellen over hoe zij een therapeut hebben gevonden. Hoe ging de zoektocht? Heeft u misschien moeten wisselen van therapeut? Bent u tevreden met de therapeut die u nu heeft?

  • Beschrijf kort in een mail hoe u een therapeut hebt gevonden.
  • Verder ontvangen we graag uw naam, adres, telefoonnummer en leeftijd.
  • Het interview is niet anoniem, we zoeken mensen die het niet erg vinden om met voornaam en achternaam in het blad te komen. Er komt geen foto bij.

We zijn benieuwd naar uw ervaringen. Reageren kan tot dinsdag 18 juli via gezondheid@plusmagazine.nl

Auteur