Aardappelsalades

Een salade van aardappelen hoeft echt geen ondergeschoven kindje te zijn. Er zijn talloze variaties mogelijk van eenvoudig bijgerecht tot complete maaltijd. De aardappel Kies als basis voor een vastkokend ras, deze blijven goed in vorm tijdens het koken. Bekende rassen zijn onder andere Nicola, Accent, Lady Christl en Roseval. 

Bereidingsduur 
gemiddeld

Ingrediënten

  • Ingredienten
  • Aardappelsalade met wortel en noten
  • 300 gram vastkokende aardappelen
  • ca. 200 gram spitskool
  • ca. 100 gram wortel
  • 1 kleine ui
  • 50 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel fritessaus (25% vet)
  • 1/2 eetlepel gembersiroop
  • zout, peper
  • 1-2 theelepels kerriepoeder
  • 35 gram walnoten
  • Aardappelsalade met ei en munt
  • 300 gram vastkokende (kriel)aardappelen
  • zout, peper
  • 2 eieren
  • 1 kleine (rode) ui
  • 1/3 komkommer
  • 1/2 bosje radijs
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel muntblaadjes, grof geknipt
  • 2 eetlepels platte peterselie, grof geknipt
  • 1 eetlepel zwarte olijven, ontpit in plakjes