Andalusische sperziebonen

Tijm, knoflook en tomaat geven de sperziebonen een Spaans tintje.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • mespunt tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 takjes peterselie
  • 2 dunne bieflapjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper

Bereiding

  • Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze in water met de tijm in 10 minuten net gaar.
  • Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  • Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Knip of snijd het ontbijtspek in reepjes.
  • Bak de knoflook en de reepjes spek in de olie zacht.
  • Voeg de stukjes tomaat toe en smoor ze mee.
  • Was de peterselie en knip het klein.
  • Bestrooi de bieflapjes met peper en bak ze in de hete margarine in 4 minuten bruin.
  • Neem het vlees uit de pan. Giet 60 ml water in de pan en roer het aanbaksel los.
  • Giet de sperziebonen af en meng het tomatenmengsel erdoor. Strooi de peterselie erover.
  • Serveer het vlees met de jus en de aardappelen erbij.

Ingrediënten over?

Ontbijtspek:
Bewaar vleeswaren onderin de koelkast bij 4 graden. Bewaar het in een bewaarbakje of de plastic verpakking. Ontbijtspek is 5–7 dagen in de koelkast houdbaar.
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 min+
Bron(nen):
Energie
510 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,6 gram