
Getty Images
Tijm, knoflook en tomaat geven de sperziebonen een Spaans tintje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 min+
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 400 gram sperziebonen
- mespunt tijm
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 2 plakjes ontbijtspek
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 takjes peterselie
- 2 dunne bieflapjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- peper
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in water met de tijm in 10 minuten net gaar.
- Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
- Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Knip of snijd het ontbijtspek in reepjes.
- Bak de knoflook en de reepjes spek in de olie zacht.
- Voeg de stukjes tomaat toe en smoor ze mee.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Bestrooi de bieflapjes met peper en bak ze in de hete margarine in 4 minuten bruin.
- Neem het vlees uit de pan. Giet 60 ml water in de pan en roer het aanbaksel los.
- Giet de sperziebonen af en meng het tomatenmengsel erdoor. Strooi de peterselie erover.
- Serveer het vlees met de jus en de aardappelen erbij.
Ingrediënten over?
Ontbijtspek:
Bewaar vleeswaren onderin de koelkast bij 4 graden. Bewaar het in een bewaarbakje of de plastic verpakking. Ontbijtspek is 5–7 dagen in de koelkast houdbaar.